En speldator behöver inte innebära ett klumpigt tornchassi. Vi har testat fyra bärbara gamingdatorer för dig som vill ta spelriggen med dig på resande fot!

I skrivande stund ligger Dreamhack Winter runt hörnet, och tusentals spel- och teknikintresserade kommer inom kort packa med sig sina datorer för att spendera helgen på världens största datorfestival. I många fall kommer det innebära att den stationära speldatorn får följa med på tåget, på bussen eller i bilen, men för allt fler är det rimligare att välja ett bärbart alternativ.

Fyra sätt att spela på resande fot

I den här artikeln kommer vi kika närmare på fyra bärbara gamingdatorer, i olika pris- och storleksklasser. Gemensamt för samtliga modeller är att de använder samma fyrkärniga processor (Intel Core i7-6700HQ) och den senaste generationens grafikkretsar från Nvidia, i form av Geforce GTX 1060 och Geforce GTX 1070.

Artikeln markerar blir också startskottet på en ny produktguide här på Noridchardware, Svenska Notebookguiden. Där hittar du alltid våra nuvarande köprekommendationer för bärbara datorer, samt nyheter och marknadsanalyser. De här fyra datorerna blir först ut i den nya guiden, men ytterligare modeller kommer tillkomma efterhand.

Den här artikeln är en del av Svenska laptopguiden, vårt löpande test av bärbara datorer. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla våra bärbara datortester och andra relaterade artiklar.
Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments