Dice kommer att kasta in sin hatt i battle royale-ringen denna månad med Battlefield V Firestorm, det kommande spelläget som hakar på den förmodligen populäraste spelgenren under det gångna året.

Spelutvecklaren Dice och publicisten Electronic Arts bekräftade i september 2018 att speltiteln Battlefield V skulle ta del av battle royale-genren. Trots att spelet lanserades för lite mer än fyra månader sedan har spelläget ännu inte hittat sin väg in i titeln. Något som nu har bekräftats ändras i slutet av månaden.

Battlefield V Firestorm kommer att lanseras 25 mars och i samband med bekräftandet har även en ny trailer blivit tillgänglig.

Battlefield V Firestorms grundformel är densamma som hos de allra flesta battle royale-spel. Varje match startar med att spelare flyger in över spelvärlden och själva väljer när de vill lämna flygplanet och sedan vart de virtuella fötterna ska nå marken. Efter detta gäller det helt enkelt att försöka se till att man själv är den sista spelaren vid liv. Leta vapen och ammunition för att kunna ta dig an andra spelare och försök att själv inte bli maskmat under tiden.

Spelvärlden kommer med tiden att krympa. En eldstorm agerar spelvärldens yttre gräns och denna drar sakta men säkert ihop sig och ger spelare en kontinuerligt mindre yta att röra sig på.

Firestorm-läget har utvecklats av Criterion Games, studion som skapade spelserien Burnout och har assisterat vid utvecklingen av diverse Need for Speed-spel och Star Wars Battlefront 2.

Battlefield V Firestorm kommer att bli tillgängligt den 25 mars till PC, Playstation 4 samt Xbox One. Hur pass det nya spelläget kommer att kunna utmana den dominans som nyligen lanserade Apex Legends har inom battle royale-genren är något som återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments