Ni har säkert sett att XBMC har fått en ny partner i form av Pivos Group (PG). PG har nämligen gått in och sponsrat XBMC för att fixa fram en port till Android. Jag har sedan min RAID 5 totalkvaddade för ett tag sedan funderat på hur jag ska gå vidare och just nu lutar jag starkt åt någon form av lösning baserad på just Android.

Min tanke var först att skaffa någon form av surfplatta och köra XBMC på, alternativt en nyare telefon som tillåter desamma. Jag har inte hittat någon lösning där som tilltalar mig helt och hållet dock, istället började jag kolla runt lite på vad just Pivos Group hade att erbjuda och spann vidare på det.

Jag tycker om udda lösningar. Det är inget att sticka under stolen med. Det kan innebära en del extra pill, men det är bara roligt i min mening. Jag byggde min HTPC/hemmaserver utifrån Linux Mint, XBMC och en AMD E-450-processor. Inte jätteoriginellt egentligen, men ändå en helt öppen lösning och efter lite pill med AMD:s drivrutiner rullade den på som den skulle.

Sen kraschade två diskar i min RAID 5 samtidigt och jag ledsnade. Tankarna gick vidare mot en lösning som snarare var liten och smidigt, och jobbade mest med strömmande media. Jag skulle lätt kunna lyfta ur den mesta hårdvaran och bara sätta in det i ett mindre chassi, men det känns lite för enkelt för min smak. Jag vill prova något nytt.

Efter lite detektivarbete visar det sig att PG köper in sin XIOS DS från Geniatech i Kina och att samma enhet säljs av Sumvision i Storbritannien under namnet Cyclone Nano Slim. Det kan skilja lite i codec-stödet, men eftersom jag spelar upp i stereo i dagsläget spelar det mindre roll om alla DTS- och DD-codecs är med. Problemet är dock att inga butiker som säljer den skeppar till Sverige. Det är löst i nuläget och tanken är att beställa hem en snart.

cyclone_nano2

Den avancerade fjärrkontrollen har fått beröm

Tanken är att installera XBMC, streama via nätverket och USB-disk, spela lite, prova koppla in en Playstation 3-handkontroll och lira lite emulerade spel, Spotify, och så klart fixa så att jag kan styra den helt från min telefon för att minimera antalet fjärrkontroller, även om fjärrkontrollen som följer med ska bli klart intressant att prova. Efter det är bara fantasin som sätter gränserna. Om ni har några önskemål eller idéer om saker som man borde prova på säg bara till.

Jag kommer att återkomma med mina intryck så snart jag har en i handen.

Subscribe
Notifiera vid
11 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Jannea
Jannea
11 Årtal sedan

Här har du din lösning.

http://www.ebay.com/itm/MINI-ANDROID-4-0-PC-1G-DDR3-4GB-ROM-A10-HDMI-WIFI-GOOGLE-TV-BOX-MK802-/180946322646?pt=UK_Sound_Vision_Internet_TV_Media_Streamers&hash=item2a213dc4d6

telefon o surfplatta måste laddas då och då. Värdelöst kolla in de här istället nästan gratis och ganska kraftfull.

/Städat av mod

Jannea
Jannea
11 Årtal sedan

Finns massa varianter på ebay.

Finns med 1.5 ghz oxå

VLC finns redan på android . Xbmc är på gång.

11 Årtal sedan

Plex är imho en betydligt bättre lösning om du ska ha android som bas. Åtminstone om du undviker ICS / är säker på att HLS på vald enhet funkar med ICS.

silenz
11 Årtal sedan

Vill man göra det lite extra pilligt för sig så kan man köra med en raspberry pi 🙂
1080p H.246 rullar på fint, men det är allt man får i codec-stöd och jag skulle nog inte köra den som mediacenter 😉

Problemet för mig är dock inte att den är okapabel, XBMC fungerar som sagt aldeles utmärkt, utan att jag inte har någon använding av det eftersom den vanliga datorn agerar HTPC.

AmiDonc
11 Årtal sedan

Hade tänkt att köpa en MiniXplus denna månad, men blev en videokamera istället.
MiniXplus kanske kan vara något att tipsa om annars. Jag kommer förmodligen köpa denna nästa månad.

[url]https://www.miniand.com/products/Mini%C2%A0Xplus%20TV%20Box%20H24[/url]

silenz
11 Årtal sedan

[quote name=”Andreas G”]
Hehe, Raspberry Pi var med i tankarna inledningsvis, men eftersom leveranstiden är så osäker och att jag måste köpa till så mycket innan det blir en färdig lösning kände jag att det inte träffade riktigt rätt för mig.

Det är en väldigt trevlig liten krabat dock som jag skulle vilja göra något med i framtiden. Frågan är vad bara :-)[/quote]
Väntetiden ligger nu på tre veckor hos element14, inte mycket sämre än när man beställer något från hongkong 🙂

Har själv samma problem, men för det priset gick det bara inte att undvika att köpa en 😆

triDave
11 Årtal sedan

Jag köper gärna något liknande sumvision när den har Mali t604 i sig 🙂 Vill ju gärna ha 3d stöd.