Att det varit tufft ekonomiskt på sistone har vi alla märkt av på ett eller annat sätt. Några som lider kanske mer än andra är nystartade bolag som söker investerare. Så fort det börjar gå lite dåligt i världsekonomin så knyter många investerar åt börsen, men det kanske börjar lossna lite nu.

Jag hade nöjet att byta några ord med en ansvarig på en större PR-byrå som riktar sig mot företag som jobbar mot just molnet och serverteknik. De sköter bland annat Texas Memory Systems som är kända för sina extremt snabba SSD-lösningar för företag. Den här diskussionen kom dock att hamna om något annat, nämligen molnet och investerare.

Ett exempel som kom upp är företaget AccelOps som nyligen lyckades säkra investeringar på 15 miljoner dollar för deras SIEM (Security Information and Event Management). Det är en programvara som riktar sig mot molnföretag och förenklar övervakningen av system. Även om de har växt snabbt och nyligen sprängt gränsen om 150 kunder är de bara ett exempel på molnföretag som säkrat nya investeringar under en tid där det överlag är väldigt svårt att göra just det.

Molnet är inget nytt direkt, men som med allting tar det lite tid innan nya koncept verkligen börjar sprida sig och bli vanliga. Molnet har resulterat i många nya företag som inte bara jobbar direkt med den här tekniken, men också indirekt, till exempel AccelOps. Det är dessa företag tillsammans med säkerhetsföretag som verkar komma fram mer och mer nu tack vare ökat stöd från investerare.

Det kanske är just för att molnet har fått fäste att denna sektor kan ses som “relativt säker” att investera i och förhoppningen är att det här ska bli starten på en ny våg av investeringar. Silicon Valley som normalt är ett Mekka för teknikföretag har under de senaste åren haft ovanligt snålt med nyinvesteringar, men det tycks anas att det här kommer att ändra sig.

Det sprider sig ett slags hopp i Kalifornien om att det ska börja pumpas in pengar igen, att nya ansikten ska börja dyka upp i Silicon Valley och att det i sin tur ska ge övriga ekonomin en knuff i rätt riktning. Det innebär troligen att jag måste ta emot fler samtal från molnföretag som vill sälja in sina tjänster, men det kan jag leva med om det kan ge resten av ekonomin en knuff.

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
12 Årtal sedan

Korrektur snälla.