Den kinesiska grafikkortstillverkaren ColorFire har utvecklat en specialversion av AMD:s mellanklasskort Radeon HD 6870. Grafikkortet är inte bara utvecklat för extrem överklockning, det skeppas även med extrema klockfrekvenser. Förutom en iögonfallande kylare som krönts av en 110mm fläkt hittar man dubbla BIOS-kretsar med maximalt 1 050 MHz GPU-frekvens.

ColorFire som är en underavdelning till det välkända märket ColorFul har sett till att förse sitt nya Radeon HD 6870 med rakt igenom kraftiga komponenter. En avlång egenutvecklad PCB kröns med en 5-1 fasers strömförsörjning med POSCAP kondensatorer och mätpunkter samt dip-switchar för ändring av spänningar. Kortet har även dubbla BIOS-kretsar som man kan växla mellan på expansionspanelen. Radeon HD 6800-serien har till skillnad mot HD 6900-serien inte utvecklats med dubbla BIOS-kretsar från fabrik och ColorFire har helt enkelt gjort sin egen lösning i detta fallet. 

colorfire

Standardprofilen i BIOS-kretsen sätter GPU-frekvensen till 940 MHz och det 1GB store GDDR5-minnet till 4 400 MHz. Växlar man över till Turbo-läge kopplas den andra BIOS-kretsen in och klockfrekvenserna ökat till hela 1 050 MHz GPU resp. 4 600 MHz minne. Vilket kan jämföras med AMD:s referens på 900 MHz resp. 4 200 MHz.

colorful

För att hålla temperaturerna i schack har alltså kortet fått en kylare utan dess like. En bastant aluminiumfläns kyls av en ännu kraftigare fläkt på 110mm som tornar sig upp över grafikkortet. 

När grafikkortet dyker upp i Europa och till vilket pris är oklart. Men för den som vill läsa mer om Radeon HD 6870 kan ni göra det i vår recension här.

colorfire2

colorfire3

colorfire4

Källa: TechPowerUp

Subscribe
Notifiera vid
7 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Jacob Hugosson
13 Årtal sedan

Finns det några planer på att ta ColorFire till Sverige? Ser väldigt ofta nyheter om dom men vad jag vet finns dom inte tillgängliga för konsumenter i norden.

Jacob Hugosson
13 Årtal sedan

Kanon, det kliar alltid i fingrarna när man ser deras kort! 😆

phuden
13 Årtal sedan

Vad är det för “förlängning” kortet fått? Kanske missar något uppenbart men jag förstår inte vad det skall vara bra för.

Moffer
13 Årtal sedan

Hahahahaha! April April! Kortet ser ju bara konstigt ut jag menar titta bara hur lite av varmluft som kommer ut från kortet! 😀

mattan
13 Årtal sedan

Colorful är ett fint namn 😉

Mean Machine
Mean Machine
13 Årtal sedan

Den där fläkten ser ju snarare ut att suga luften ut från kylaren än att blåsa in mot den… Om den inte går åt “fel” håll, då är den nog bara väldigt ineffektiv. Oh well, kul design annars.