Corsairs H-serien, som är stängda vattenkylningslösningar har blivit väldigt populär bland hembyggare såväl som entusiaster. Men nu varnar Corsair för att en av deras partier med H100-kylare stött på ett problem med fläktkontrollern som gör att fläktarna inte går att ställa om. Corsair har svarar genom att vägleda konsumenter till en lösning på problemet, alternativt att ordna en ersättningsenhet.

Corsair H100 är företagets senaste vattenkylning, som kommer med en 240 mm-radiator, vattenblock med inbyggd pump samt en inbyggd fläktkontroller. Man har hittat problem i ett parti av kylaren, där det inte går att ställa om dem med fläktkontrollern. Fläktarna fungerar alltså, fast de går inte att ställa om till en högre eller lägre hastighet.

We have identified an issue with some of the components included in a small number of H100 units with lot code 11359403 only. You can find your lot code on the printed label on your H100 box. If you have this lot code, test your installed unit while the system is running by pressing the profile change button. If you push the profile button on the top of the cooling unit and the indicator lights change, but the fan noise remains the same, we recommend contacting Corsair technical support at ramguy@corsair.com to arrange for some replacement parts that will correct this problem.

Partiet som problemet finns hos är alltså 11359403, och kan hittas under streckkoden på kartongen till kylaren. Corsair rekommenderar att antingen köra en återställning av enhets firmware vilket de detaljerat beskriver hur man gör. Det går även att kontakta Corsair och be dem om en ersättningsenhet. Är det så att man vill ha en ny H100 (och är drabbad) innan man skickar in sin nuvarande, är det möjligt om man har tillgång till ett kreditkort som VISA eller MasterCard.

Medan det är tråkigt när problem uppstår, ser det i alla fall ut som att Corsair sköter det hela på ett snyggt sätt. Med tanke på problemets natur är det ingenting som ska kunna skada din dator heller då fläktarna faktiskt fungerar, bara att det inte går att ställa om hastigheten på dem.

Källa: Corsair

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments