Ännu är vi inte klara med Creatives ljudisolerade monter på IFA 2013, utan vi ger oss i kast med att klämma på det nya kompakta ljudsystemet T4 Wireless. Trots sitt kompakta utförande finns det dock gott om kraft samt möjlighet för trådlös anslutning av enheter.

Creatives nya Aurvana-headset var en trevlig upplevelse när vi hälsade på Creative, men vi passade även på att provlyssna på företagets nya 2.1-ljudsystem T4 Wireless och blev positivt överraskade över ljudet.

Ljudsystemet består av en subwoofer med tre element tillsammans med två små satelliter, som kan anslutas till en dator eller annan enhet via 3,5-millimetersplugg eller optisk anslutning. För exempelvis mobiltelefoner finns även anslutning via Bluetooth 4.0 med parkoppling via NFC.

Trots sina små satelliter och ganska anonyma subwoofer upplevde vi en skarp och trevlig bas, och en tydlig stereobild. Dock blev vårt snabba test i Creatives ljuddämpade rum och därmed inte i vår egen kontrollerade testmiljö, så vi kommer behöva avvakta med ett slutgiltigt betyg.

Allt som allt var dock upplevelsen tillräckligt för att väcka intresse, och vi kommer hålla utkik efter det nya högtalarsystemet framöver, som lanseras på den svenska marknaden i oktober med en prislapp på omkring 2 900 kronor inklusive moms.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments