Priserna för DDR4-internminnen har sjunkit sedan det föregående kvartalet och en analysfirma förutspår nu att denna trend kommer att fortsätta under år 2019.

Priserna för DDR4-internminnen har sett ett redigt uppsving under det gångna året. Däremot ser den trenden nu att ta slut då analysfirman DRAMeXchange hävdar att tillgången för minnesmoduler nu överskrider efterfrågan.

Analysfirman har nu rapporterat att priserna för minnesmoduler med 4 gigabytes (GB) utrymme har sjunkit i pris med cirka tio procent sedan föregående kvartal. Priserna ska nu ligger på cirka 31 dollar jämfört med 34,5 dollar under årets tredje kvartal.

Även moduler med åtta gigabytes kapacitet har sjunkit i pris. Här handlar det om ett genomsnittspris på 68 dollar under det tredje kvartalet till omkring 61 dollar just nu.

DDR4

Anledningen till detta ska vara att industrin numera har ett överflöd av minnesmoduler. DRAMeXchange förväntas sig således att trenden med sjunkande priser kommer att fortsätter under november och december månad. Detta överflöd menar analysfirman delvis beror på att Intel-processorer just nu finns i begränsad tillgång.

Allt som allt förväntas priserna för internminnen under år 2019 falla med upp till 20 procent jämfört med 2018.

Denna rapport har ett helt annat händelseförlopp förutspått jämfört med vad branschtidningen DigiTimes rapporterat tidigare. DigiTimes industrikällor menade att priserna för SSD-enheter är vad vi kan förvänta oss kommer att sjunka under det kommande året. Medans priserna för internminnen förutspåddes hålla sig på mer eller mindre samma nivå som i dagsläget.

Exakt hur detta kan komma att påverka priserna för internminnen på den svenska marknaden i någon större utsträckning återstår dock att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Morkul
5 Årtal sedan

Sedan börjar allt fler få upp ögonen för att mer minne faktiskt kan göra din dator långsammare, speciellt i spel.

Behövs inte många procents skillnad för att marknaden ska reagera.

5 Årtal sedan
Reply to  Morkul

Vilket skitsnack!

Morkul
5 Årtal sedan
Reply to 

Vore trevligt med förtydligande av vilket av mina två påståenden som du tycker är skitsnack. Angående mer RAM = långsammare i spel, inom vissa ramar. Titta bara på AMD när de vill att testare inte ska använda mer än 16gb i tester för att det är normalt sätt det bästa alternativet. Finns även diverse andra tester som tydligt visar på att du kan förlora prestanda i spel om du går över 16gb. När det gäller marknaden så är det alltid svårt att utvärdera. Men det finns en hel del, åt åtminstone i teorin, när långt under 1% förskjutning i efterfrågan… Läs hela »