Det finns en tydlig efterfrågan på högupplösta bildskärmar och även om den övergången tycks röra sig obönhörligt långsamt så dyker mer högupplösta modeller sakta men säkert upp på horisonten. Dell ger sig nu in i den leken med sin 4K-skärm Ultrasharp 32.

På CES tidigare i år visade Sharp upp en IGZO-panel (Indium Gallium Zinc Oxide) på 32 tum med UHD-upplösning, eller 3840 x 2160 pixlar, vilket ger en pixeltäthet på cirka 138 pixlar per diagonal tum. Den panelen har nu börjat dyka upp i diverse modeller på marknaden, bland annat i Asus modell PQ321Q eller Sharps egen 32-tumsskärm för professionella användare.

Dell visar nu upp sitt bidrag till 4K-marknaden i form av Ultrasharp 32 och tillverkaren avviker därmed med den här modellen från sitt traditionella namnschema med U-prefixet. Det det tycks vara samma panel från Sharp som används, men vi kommer behöva avvakta något för att bekräfta det helt och hållet.

dell_ultrasharp_32

Sagda panel klarar av 1,07 miljarder färger och ska bland annat täcka sRGB till 100%. Mycket mer om panelen uppges inte utan vad vi har att gå på utöver färgrymden är spekulationer grundade i antagandet att det är Sharps panel som används. I det fallet kan vi anta en kontrast på 800:1 och en responstid på omkring 8 millisekunder grått-till-grått.

Dell har valt en matt skärmyta till Ultrasharp 32 och har även utrustat den med en USB-hub och SD-kortläsare. Anslutning sker med Displayport, mini Displayport eller HDMI.

Lanseringen sker under årets tredje kvartal med en ännu okänd prislapp, men liknande skärmar från andra tillverkare hamnar idag på i alla fall 20 000 kronor.

Källa: Techpowerup

Relaterade nyheter:


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments