Spotify har med sina rötter i Sverige sträckt sin verksamhet långt utanför vårt lands gränser. Nu har en spansk designstuden vid Umeå Institue of Design visat upp en riktigt häftig mediaspelare för just den svenska musiktjänsten där man laddar spellistor genom RFID-brickor och visar diverse information genom en LED-matrix med totalt 192 st. individuella LEDs.

Jordie Parra har kommit in på sluttampen med sitt slutprojekt som alltså är en stationär mediaspelare dedikerad för Spotify och allt från funktion till estetisk design är av imponerande kvalité. Den närmast retroliknande enheten tillverkas i trä och kommer med en vit perforerad front panel med endast tre relgage. Två små knappar för att byta mellan låtar i dina spellistor samt en stor rund volymkontroll som även innehåller en magnet och en RFID-läsare.

spotify.rfid

Genom att programmera små RFID-brickor (sker genom att koppla spelaren till en dator med USB-kabel) med spotifyspellistor fäster man sedan den bricka vars spellista man vill spela upp direkt på volymkontroller. Genom magneten sitter brickan fast och information om spellistan läses genom RFID-kretsen i brickan genom en Arduino-krets.

Varje spelare har ett unikt ID för att kopplas samman med de 8 st. olikfärgade RFID-brickor som skickas med spelaren i en stilren och trevlig trälåda. Om Jordi Parra kommer att göra en kommersiell produkt av sin Spotify-spelare är oklart, men får man bara till ett smidigt användningssätt bör det finnas en marknad för detta spännande designkoncept. Missa inte videon nedan där man även ser LED-displayen som visar batterinivå, shuffle av/på, equalizer samt eventuella felkoder och anslutningsfel.

spotify.rfid2

Mer information om Jordi Parras projekt finns att hitta på hans arbetslogg.

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Massor
13 Årtal sedan

helt underbar liten pryl ju! Visste inte innan att jag behövde en sådan, men nu vet jag!