Vi har tidigare skrivit om LGs nya surfplatta i 8-tumsklassen, kallad kort och gott G Pad 8.3, och nu har vi fått kika lite närmare på den under IFA i Berlin. Det rör sig om en tunn och lätt platta med fyrkärniga Snapdragon 600 under huven, och det första intrycket är positivt.

LG G Pad 8.3 utannonserades strax efter att det koreanska företaget utannonserat sin nya flaggskeppstelefon G2. G Pad bjuder på snarlik hårdvara men i ett större format, och med sina 8,3 tum positionerar den sig i övre delen av det 7-8-tumssegment som blivit allt mer populärt på senare tid.

Skärmen har en upplösning på 1 920 x 1 200 pixlar och har tämligen tunna skärmramar för att kunna hållas i en hand, även om enkelheten på den punkten varierar med handstorlek. Chassit är lätt och tunt, med en tjocklek på 8,3 millimeter och en vikt på 338 gram. Vårt första intryck är att den känns gedigen och kvalitativ i handen vilket får en tumme upp.

Innanför skalet sitter Qualcomm Snapdragon 600, lillebror till den Snapdragon 800 som huserar i telefonsyskonet G2. Det innebär fyra Krait 300-kärnor tillsammans med en Krait 300-grafikkrets, och i det här fallet även tillsammans med 2 gigabyte internminne. Det finns även en bakåtriktad kamera på 5 megapixlar och en framåtriktat på 1,3 megapixlar, varav förstnämnda kan spela in video i 1080p.

Gpadfront Gpadback

 Batteriet är specificerat till 4 600 milliamperetimmar, men exakt vilka batteritider vi kan förvänta oss framgår inte. Den inbyggda flashlagringen är på 16 gigabyte och kan expanderas ytterligare med ett microSD-kort.

Överlag känns LG G Pad 8.3 som en trevlig enhet, och det kommer bli intressant att se den tampas med konkurrenterna Google Nexus 7 och Apple Ipad Mini. Prislappen är dock ännu okänd.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
10 Årtal sedan

Skriver detta med min nya nexus 7 gen 2 och jag kan tycka storleken liknar en telefon lite for mycket (även om den i övrigt är mycket trevlig). 8,3 låter alldeles lagom tycker jag…