En titt på smidiga Aorus Gaming Box med tillhörande “grafikkortsväska”

Bär grafikkortet över axeln till nästa LAN

0

Aorus visar den i särklass minsta externa grafiklösningen vi sett hittills. Gaming Box rymmer ett GTX 1070, men kan transporteras i en “kameraväska”.

Externa grafikkortslösningar har blivit smidigare än någonsin med Thunderbolt 3-standarden, och vid det här laget har vi bekantat oss med flertalet varianter från bland annat Razer, Asus, MSI och Powercolor. Varianten som Aorus visar på Computex 2017, kallad Gaming Box, sticker dock ut som den klart smidigaste vi sett hittills.

Den kompakta lådan rymmer Aorus minivariant av Geforce GTX 1070, samt en USB-hub och ett nätaggregat på 450 watt. När du ansluter en kompatibel dator kan du antingen spela på en extern skärm som ansluts direkt till grafikkortet, eller skicka bildsignalen tillbaka till datorn för att istället spela på den inbyggda skärmen. Har datorn även stöd för Thunderbolt-laddning kan du driva systemet via en enda kabel från dockningsstationen.

Smidig bärväska

Tillsammans med den externa visar Aorus även upp en bärväska som kan användas exempelvis om du vill ta med dig både datorn och det externa grafikkortet till ett LAN. Väskan ser vid första anblick ut som en kameraväska, vilket i sin tur är ganska talande för storleken på Gaming Box.

I nuläget vet vi tyvärr ingenting konkret om prissättningen. Lanseringen förväntas ske i juli månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments