Inte mycket nytt har hänt med spelserien Half-Life under de senaste åren, dock har en ensam beundrare antagit utmaningen att återskapa Half-Life 2 i Unreal Engine 4.

Valve verkar ha glömt bort sin älskade spelserie Half-Life. Länge har det cirkulerat rykten om en möjlig uppföljare till Half-Life 2, men än så länge har vi inte sett något som antyder på att serien är på väg tillbaka.

Spelserien har dock en väldigt dedikerad följarbas. En beundrare har till exempel påbörjat ett projekt som siktar på att modernisera seriens andra installation. En ensam utvecklare som går under namnet “Vergil” har transplanterat innehållet från Half-Life 2 (som utvecklades i Source-motorn) till Unreal Engine 4.

Vergil har “polerat” texturerna tills en “acceptabel” nivå hade uppnåtts. Det hade varit en mer slående skillnad om utvecklaren hade skapat helt nya, högupplösta texturer. Men skillnaden mot originalspelet är som natt och dag.

Tyvärr återstår det att se huruvida detta projekt fortskrider eller ej. Men det är en imponerande uppvisning av hur Unreal Engine 4 kan ge nytt liv till älskade spel från en svunnen tid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments