Under den senaste tiden har det rapporterats om EVGA GTX 1080 FTW grafikkort med stora värmeproblem. Nu finns det även på film där ett av dessa fattar eld.

Den nyaste familjen av FTW-grafikkort från EVGA lider utav ett designfel. Det är total avsaknad av kylning på spänningsregulatorerna som ställer till stora problem för användare av deras For The Win (FTW) grafikkort.

Nu har problemet fångats på en film som visar när spänningsregulatorerna fattar eld på grund av den icke-existerande kylningen.

nvidia-gtx-1080-evga-ftw-catches-fire-1140x641

Visade inga tecken på problem

Ägaren av grafikkortet på videon, Michael Duncan berättar för Wccftech att grafikkortet hade fungerat felfritt i en månad när datorn helt plötsligt vägrade att starta. Han började sedan felsöka och testa en komponent efter en annan. Han filmade processen och lyckades fånga en glimt av spänningsregulatorernas eldshow på film.

Ägare av EVGA GTX 1080 FTW och 1070 FTW får “hjälp” av EVGA

EVGA har sagt att problemet har blivit uppmärksammat av företaget. Ägare av grafikkorten som är i farozonen kan höra av sig till EVGA för att få värmeledande tejp för spänningsregulatorerna hemskickat gratis. En föga övertygande lösning på problemen.

Tråkigt är det allt. När man betalar premium för ett grafikkort som ska vara lite bättre än andra produkter som företaget har att erbjuda så förväntar man sig extra kvalité. Inte extra fyrverkerier.

Svenska Grafikkortsguiden – Sveriges största löpande test av grafikkort

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Lagl0rden
Lagl0rden
7 Årtal sedan

Winning! 🙂

Riktigt bra jobbat av EVGA som ställer upp för sina användare och hjälper dem med tejp, Fantastiskt bra jobbat och en snabb lösning på problemen, tack EVGA för ett fantastiskt kort.

(nej, detta var ironi, men det var så många AMD Fanbois tyckte utan ironi och skrev helt seriöst när AMD hade sitt problem med 480-kort som överskred pcie-specen)

Ajin
7 Årtal sedan

Sluta ljuga, det är inte fint. Ni kan inte konstatera att den fattar eld pga avsaknaden av kylning. Har ni ens sett filmen? Om den skulle fatta eld av avsaknad av kylning så skulle han få ha datorn i ett lufttätt chassi och köra furmark i timmar.

beta
7 Årtal sedan

kan vrm verkligen bli så varma att de brinner när inte strömkablarna är inkopplade i grafikkortet?