evga2winEVGA GeForce GTX 560 Ti 2Win är ett grafikkort som skiljer sig från mängden på flera vis. EVGA har tryckt in två stycken GF114 grafikkretsar på samma mönsterkort, slängt på en maffig kylare och sett till att kortet stödjer Nvidias 3D Vision Surround-teknik med tre skärmar.

EVGA är inte främmande för egna grafikkortslösningar och som en av Nvidias närmaste partners är det knappast en överraskning att man polerar på det gröna lägrets egna grafikkortsdesigner. EVGA GeForce GTX 560 Ti 2Win är med sina dubbla GF114 grafikkretsar ett kort i det yttersta prestandasegmentet, inte bara sett till ren prestanda utan även till pris och storlek.

Grafikkortet mäter 292 mm och kommer i en heltäckande kostym med en rejäl kylare som huserar tre fläktar för att hålla temperaturerna nere när de båda GPU:erna börjar svettas. Själva grafikkretsarna är identiska med dem vi hittar i singelkorten GeForce GTX 560 Ti och det betyder vardera 384 CUDA-kärnor samt 1GB GDDR5-grafikminne för totalt 768 CUDA-kärnor och 2GB grafikminne.

EVGA har till och med pressat GPU-frekvenserna något och lägger dessa på 850 MHz, mot de 822 MHz som singelkortets referens arbetar med. Grafikminnet snurrar fortfarande i 4 008 MHz. Detta sammantaget ger grafikkortet en prestanda som i vissa tester ska vara 30% högre än i marknadens snabbaste singel-GPU grafikkort, GeForce GTX 580. Något som får EVGA att använda namnet GeForce GTX 585 i sin marknadsföring “Is it a GTX 585?”.

Prestanda som bland annat kan användas för att driva en uppsättning av tre skärmar i Nvidia Surround eller 3D Vision Surround, något det i vanliga fall krävs två grafikkort för.

evga2win2

EVGA GeForce GTX 560 Ti 2Win kommer utrustat med tre DVI-utgångar, en ensam mini-HDMI och en prislapp på 519,99 dollar, vilket med svenska påslag bör landa runt 5 000 kronor. När och om kortet dyker upp i svenska butiker är dock oklart.

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
shaglord
12 Årtal sedan

Ska bli intressant att se hur den står sig mot GTX590 faktist. Både GF114 och GF110 kan spränga effektgränsen för ett kort i dubbelutförande. Då får man se vilken krets som är mest strömeffektiv. Så länge dem inte fegar med klockfrekvenserna på detta dual 560 då så att säga, samt snålar på kylaren. /s

Trimmy
12 Årtal sedan

Jag sitter med föregångaren hemma EVGA GTX 460 2Win. Funkar väl OK antar jag, min processor är en flaskhals som gör att jag nog inte maxar kortets prestanda. Men fläktarna lät så mycket att jag har bytt ut dem. Tyvärr så blir kortet i varmaste laget med nya fläktarna.

ctrl
ctrl
12 Årtal sedan

För lite minne för den kraft det besitter. Bf3 går inte maxa pga att det är för lite grafikminne t.ex. BF3 kräver 1,5gb gpu minne i max.