EVGA är på hugget inför lanseringen och har släppt ytterligare en förhandstitt på ett av deras moderkort. Den här gången är det deras EVGA X79 FTW som står i rampljuset som stödjer de kommande Sandy Bridge-E-processorerna och kommer med 100% POSCAP-kondensatorer.

EVGA X79 FTW E777 har stöd för fyra minnen där det ska finnas knappar för att stänga av individuella DIMM-portar. X79 FTW har fem PCI Express 3.0 x16-portar för att stödja 3-vägs SLI plus ett PhysX-kort, eller CrossFireX i alla dess former. Även PCI Express-portarna får egna knappar där man ska kunna stänga av individuella portar.

Man har valt att enbart använda sex SATA-portar, alltså de som kan levereras från X79-styrkretsen. Därmed får den två SATA 6.0 Gb/s och fyra SATA 3.0 Gb/s, vilket är mindre än vad vi förväntar oss att större delen X79-moderkort kommer skeppas med. Likt SATA-portarna så är 24-pin-kontakten vinklad för att underlätta vid kabeldragning. Formatet på moderkortet är av EATX-standarden som mäter 305 x 330 mm, till skillnad från ordinarie ATX som mäter 305 x 244.

E777_AngledModerkortet kommer även med funktioner direkt inriktade mot överklockare, bland annat det vi skrev om att stänga av individuella DIMM och PCI Express-portar. Valet av kondensatorer på moderkortet är 100% POSCAP enligt EVGA för stabilare strömmatning till alla dess komponenter. EVBot kommer även den att ha fullt stöd med EVGA X79 FTW.

Sist har vi bakpanelen som kommer med åtta USB 3.0, två USB 2.0, en PS/2, två Ethernet, Bluetooth, ljudingångar och en optisk SPDIF-ingång. Även en röd liten knapp har hittat in, vilket vi tror har funktionen Clear CMOS. Moderkortet kommer med fullt stöd för UEFI, och det finns inga uppgifter om varken lanseringsdatum eller pris.

Källa: EVGA

Relaterade nyheter:

 

 

 

 

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments