Som en nära samarbetspartner till Microsoft vore det föga förvånande om Nokia arbetar på en surfplaffa med Windows RT, och flera tidigare läckor och rykten har antytt att så är fallet. Nu dyker det upp fler specifikationer på en sådan påstådd surfplatta.

Tidigare i år har det bland annat dykt upp foton på vad som påstås vara en Windows RT-baserad surfplatta från Nokia, som även fått minst två patent för designupplägg på en sådan produkt. Medan Nokia hittills setts som en regelrätt telefontillverkare så är gränsen mellan de två produktkategorierna närmast obefintlig idag och företaget hade kunnat dra nytta av ytterligare en marknad för att få ordning på sina ekonomiska bekymmer.

Den här gången är det Electronista som lagt vantarna på vad som påstås vara specifikationer för surfplattan. Enheten sägs byggas kring muskelprocessorn Qualcomm Snapdragon 800, samma processor som även hittat in i LG Optimus G2 och Sony Xperia Z Ultra. Skärmen påstås bli en 10,1 tum stor 1080p-variant, och enheten ska vara tänkt att användas med en tangentbordsdocka eller tangentbordsskydd likt den som används till Microsofts egen Surface-serie.

I övrigt nämns stöd för USB 3.0, en HDMI-utgång samt trådlöst nätverk över 802.11n. Ingen explicit mängd internminne nämns, men sett till marknaden idag kan vi räkna med 2 eller alternativt 3 gigabyte. Sist men inte minst är det den uppdaterade versionen av operativsystemet, Windows RT 8.1, som bör hitta in i surfplattan.

Det är en läcka och ett rykte snarare än ett officiellt uttalande från Nokia, så vi kan inte bekräfta eller avfärda specifikationerna, särskilt inte innan Nokia officiellt bekräftat arbetet på en sådan enhet. Men om ryktena stämmer bör vi få se en lansering eller ett uttalande senare i höst eller tidigt nästa år.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
medbor
10 Årtal sedan

Varför RT?!
Tänk er en Win8 Pro platta på 7-9″ med kameran från Lumia 1020, där har vi ett garanterat köp för åtminstone mig. Skulle den dessutom ha telefonfunktioner skulle jag vara beredd att betala mycket pengar (då kanske som störst 7″)!