Ett av de stora problemen på marknaden idag för smartphones är att det saknas en riktig standard på hårdvara. Det här gör att det ofta kan dra ut på tiden innan man får den senaste Android-uppdatering till sin smartphones, och utan att nämna några namn så kommer Sony Ericsson med sin Gingerbread 2.3.4-uppdatering till samtliga Xperia-modeller som släpptes 2011.

Sony Ericssons senaste uppdatering till Gingerbread 2.3.4 ska bjuda på flera nyheter, och gälla alla Xperia-modeller från 2011 vilket innefattar Xperia Arc, Xperia PLAY och Xperia neo för den svenska marknaden.

  • Google Talk med Video Chat för smartphones med front-kamera
  • Uppdaterad inbyggnation av Facebook i Xperia.
  • Världens första 3D sweep panorama-funktionalitet i Xperia, från Sony
  • Mjukvaruuppdateringen kommer göra det möjligt att förvandla din Xperia till en mini-mobil PC genom att låta dig koppla in USB-tillbehör (mus, tangentbord och spelkontroller) till Sony Ericsson LiveDock-multimediastationen, samt att koppla in telefonen till TV:n via HDMI.
  • Swipe-inmatning av text – skriv genom att dra fingret från bokstav till bokstav.
  • Screen capture – låter användare ta kort av det som syns på skärmen var man än befinner sig i telefonen.

Samtliga Xperia-modeller släppta 2011 får Gingerbread 2.3.4-uppdateringen

Förutom detta tillkännager Sony Ericsson sin nya telefon, Xperia neo V som ska lanseras under fjärde kvartalet, tillsammans med denna uppdatering och blir den första smartphone från Sony Ericsson som har Gingerbread 2.3.4 med alla dess funktionaliter på lanseringsdagen. Xperia neo V ska enligt Sony Ericsson vara designad för att vara bekväm att hålla i, filma, ta kort och kommer likt de andra Xperia-modellerna med en skärm som styrs av deras Mobile BRAVIA Engine.

Uppdateringen kommer att finnas tillgänglig i Oktober, och när den kommer ska användare få ett meddelande med instruktioner där du kan tanka hem uppdateringen via 3G eller WiFi. Alternativt kan du även koppla in den i datorn och utföra uppdateringen på det sättet.

Tidigare Xperia-modeller så som X10, X10 Mini, X10 Mini Pro och X8 kommer dock inte få den senaste uppdateringen, utan får nöja sig med det som finns då Sony Ericsson inte har några officiella planer på att uppdatera dessa telefoner i dagsläget.

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Birks
12 Årtal sedan

Synd X10 Mini Pro innehåller enorma mängder buggar.

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

X10 har väl Gingerbread redan? Tycker Sony Ericsson sköter sig bra på smartphone marknaden nu. När jag ersätter min W700i får det nog bli med en ny Sony Ericsson!

AmiDonc
12 Årtal sedan

Skulle gärna vilja ha en sådan, men väntar på xperia ray.
Men det visar sig väl att ray kommer kosta lika mycket, då får man fortsätta att dregla tills priset faller för play…

D0GG3
12 Årtal sedan

Måste säga att jag är mycket nöjd med med min xperia play än så länge 🙂