3g router --> Gbit router = hastighet?|Nätverk / Internet|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
3g router --> Gbit router = hastighet?
gilgo
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 599
Member Since:
November 13, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1
January 26, 2011 - 6:23 am
sp_Permalink sp_Print

Vi har en router med plats för en 3g dongle. Funkar bra men med ett problem. Det interna nätverket är slött när man hämtar från nätverksdisken. Både via wlan och trådat lan. Min fundering är hur det funkar att hänga på en 802.11n/Gbit router på denna. Kommer den nya routern gå ner på 100Mbit om jag låter den gamla routern gå via lan portarna och köra dhcp?
Funkar det isådanafall att låta den gamla routern gå in på wan porten och sedan köra ännu ett subnät på den nya?
Naturligvis har nätverksdisken Gbit och alla prylar som är inkopplade kommer köras via den nya routern.

Avatar
Ctrl
Varberg
Member
Medlem
Forum Posts: 10355
Member Since:
March 10, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1261379
January 26, 2011 - 11:51 am
sp_Permalink sp_Print

Varför inte bara kör med en gigabit switch? 2 routers efter varandra känns som man leter ytterligare problem.

“Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience.”

gilgo
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 599
Member Since:
November 13, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1261435
January 27, 2011 - 6:21 am
sp_Permalink sp_Print

Jag vill ha 802.11n också, därav tanken med en router eftersom det finns en hel del som har både Gbit och 802.11n.

Avatar
Sebbe
Member
Medlem
Forum Posts: 5039
Member Since:
June 11, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1261509
January 28, 2011 - 11:33 pm
sp_Permalink sp_Print

Det lät jävligt grötigt det där vad är det egentligen ni kopplar i hop?`

3g dongel vad jag förstår är för någon form av internetabonemang såvida man inte har det i väggen?

Den jag har, Dlink DIR-855, ger "internet in", 4 nätverksportar 2,4+5Ghz trådlös + USB-anslutning för skrivare eller hårddisk, vilket även borde fungera för en dongel.

gilgo
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 599
Member Since:
November 13, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1261531
January 29, 2011 - 8:47 pm
sp_Permalink sp_Print

Njae, jag tror inte den stödjer 3g donglar.
Men jag hittade en annan router som hade stöd för de flesta 3g donglar och även för kommande 4g, så en sådan är inköpt. Den hade även 802.11n och Gbit lan. Helt perfekt mao.

Avatar
Abstract
Almost a full-blooded keyboard-warrior
Medlem
Forum Posts: 249
Member Since:
May 6, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
1262462
February 20, 2011 - 7:20 pm
sp_Permalink sp_Print

Vill du byta ut din router men ändå ha kvar den är det klokt att avaktivera NAT så att du inte kör med dubbla subnet, det är ju bara jobbigt.

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 694
Currently Online:
Guest(s) 21
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Eduardo Bickford
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79424
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL