Enligt en ny rapport utreds VR-divisionen hos Meta av amerikanska myndigheter för konkurrensbegränsande beteende mot tredjepartsutvecklare.

En rapport från Bloomberg (betalvägg) hävdar att amerikanska Federal Trade Commission (FTC) utreda Meta, tidigare Facebook, för konsumentbegränsande beteende inom VR. FTC ska enligt rapporten arbeta med flera högt uppsatta åklagare och har intervjuat tredjepartsutvecklare. Detta för att reda ut om vad som för ett litet tag sedan var Facebook har tagit till fula strategier för att klösa till sig en extra stor ledning inom virtuell verklighet.

Det ska röra sig om en utredning i om Meta tagit till strategier som sett till att tredjepartsutvecklare tvingats bakåt i ledet när deras mjukvaror utmanat Metas. Hur väl dessa påståenden stämmer och om det kommer att bli några anklagelser kastade mot techjätten återstår dock att se.

Meta har tidigare anklagats för att ha stulit fristående utvecklares idéer för virtuell verklighet. Bland annat Guy Godin som utvecklade Virtual Desktop som lät Oculus Quest-användare att strömma PC-spel till sina headsets. Guy blev sedan tillsagt att ta bort funktionen från sin applikation eller riskera att appen togs bort helt. Efter att Godin gått med på företagets krav lanserades Oculus Link senare samma år.

FTC har även fått godkännande för att lämna in en stämningsansökan mot Meta över deras uppköp av WhatsApp och Instagram. Något som kan resultera i att affärerna annulleras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments