Om du har beräkningskraft och uppkoppling som räcker till kan du nu följa spelstreaming i 8K-upplösning på Youtube, där ThirtyIR strömmar med fyra Titan Xp-grafikkort.

Om det krävs rejäl hårdvara för att titta på strömmad video i 8K-upplösning är det ingenting mot vad som krävs för att rendera och sända spel i det högupplösta formatet. Den första spelaren som sänder i 8K-upplösning är ThirtyIR, som har delat med sig av detaljerna om sin påkostade spelmaskin.

Grafikkort för uppåt 60 000 kronor

För att driva spel i 7 680 x 4 320 pixlar används totalt fyra Geforce Titan Xp-grafikkort, vart och ett värt norr om 16 000 kronor. Dessa är monterade i ett system baserat på en tiokärnig Intel Core i7-6950X med 64 GB DDR4-minne på 3 200 MHz. Lokalt spelar ThirtyIR på en Dell UP3218K, marknadens just nu enda konsumentskärm med 8K-upplösning.

På sin Youtube-kanal har ThirtyIR bland annat spelat Battlefield Bad Company 2 i 8K. Den som vill se på klippen eller direktsändningarna i full upplösning behöver förutom en kapabel internetanslutning även grafikkrets som kan accelerera uppspelningen, samt stöd i webbläsaren (exempelvis Microsoft Edge).

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments