Gamescom 2016 – Vi laddar för HDR-gaming och ångestframkallande VR

0

Spelmässan Gamescom slår nu upp dörrarna och NordicHardware är på plats, redo att stångas med ny hårdvara och tunga spelsläpp där HDR-gaming och VR står på menyn.

Gamescom har på rekordtid vuxit till en av de största spelmässorna i världen och 2016 års upplaga går sedvanligt av stapeln i Köln, Tyskland. NordicHardwares redaktion är för första gången på plats under Gamescom efter att mässan vuxit från att bara vara fokuserad på spel till att även omfatta mycket hårdvara och teknikprodukter.

Stora spelsläpp och ny hårdvara

Under Gamescom 2016 väntar vi oss att se mer information om flera stora nya spelsläpp som Battlefield 1, World of Warcraft Legion, Titanfall 2 samt efterlängtade titlar som Final Fantasy XV och även de första HDR-titlarna Gears of War 4 samt Forza Horizon 3.

Samtidigt kommer flera stora kringutrustningstillverkare finnas på plats och visa upp nya häftiga möss, tangentbord och headsets. Även Nvidia och partners väntas visa upp deras nya kraftfulla mobila kretsar från Pascal-familjen i bärbara speldatorer.

På plats i Köln har Johan “Musmannen” Pettersson och Johan “MrGame” Laursen intagit mässhallarna. Vi tog pulsen på redaktionens utsända och förutom lite hjärtklappning efter löpturer till försenade flyg och säkerhetskontroller var humöret på topp och förhoppningarna stora.

– NordicHardware har ju skickat ner sina tyngsta medlemmar (bokstavligt talat) i redaktionen till Tyskland för att kittla tillverkare under armarna för att se om vi inte kan få loss lite nyheter i vad som annars spås på en ganska tillbakadragen mässa när det gäller nya prylar och speltitlar. Som alltid så kommer vi givetvis ha en trevlig resa när vi tar oss an de största mässorna i världen, rapporterar Johan och Johan direkt från Köln.

Även om E3-mässan i juni redan levererat de kanske största spelnyheterna för året finns det många titlar vi vill se mer av.

– I frånvaron av presskonferenser från Sony och Microsoft, känns det som att vi inte har några större utannonseringar att se fram emot. Men jag tror och hoppas att Blizzard kan ha lite kul nyheter i bakfickan (lite kärlek kommer att visas Diablo 3?). Electronic Arts har hintat om nyheter kring Star Wars, och en ny titel som utspelar sig i en galax lång borta borde vara lämpligt att presentera. Det har även florerat lösa rykten om en ny del i Splinter Cell-serien, men jag är tveksam att det utannonseras nu, då UBI Soft ligger i slutasen av att prångla ut Ghost Recon: Wildlands och Watchdogs 2, säger Johan Laursen.

HDR och VR är några av höjdpunkterna

PC-spel och i synnerhet Windows ser ut att få ett större genomslag än någonsin och bland annat vankas det demo av marknadens första HDR-spel.

– Allt fler titlar kommer ju som bekant även till PC, även om de inte alltid är optimerade på bästa sätt. Personligen ser jag fram emot att se hur Microsofts satsning med Xbox Anywhere kommer att fungera. Med det sagt ser jag fram emot att kunna lira Forza Horizon 3 och Gears of War på Windows och förhoppningsvis med aktiverat HDR-stöd, utvecklar Johan Laursen.

“med risk för hjärtstopp och bruna kallingar”

Virtuell verklighet har varit i ropet under flera år och det är en trend som väntas hålla i sig där redaktionen hoppas på både nya och mer anpassade speltitlar men även sätt att bättre navigera i VR-världen.

– Jag tror på fortsatt fokus på VR och ser det som en självklar del av Gamescom 2016. Vi väntar oss demos av tex. HTC Vive och presentationer av nya VR-titlar. Det är först nu på senare tid som en större massa har kunnat börja ta åt sig och framför allt köpa VR-utrustning för att spela VR-spel och program, påpekar Johan “Musmannen” Pettersson.

Vissa VR-titlar ser man samtidigt fram emot med skräckblandad förtjusning som Johan Laursen fint illustrerar.

– Resident Evil 7 med VR utan tvekan, med risk för hjärtstopp och bruna kallingar.

Hårdvarumässigt finns det också många tillverkare på plats och även om de flesta är hemlighetsfulla har det lockats med produktpresentationer bakom lykta dörrar men förhoppningen är även på regelrätta produktlanseringar.

– Vi är lite spända på ifall hårdvarutillverkarna har tagit med sig något nytt till Gamescom och förväntar oss att de största tillverkarna inom gaming- och kringutrustning kommer finnas representerade på mässan. Om det rör sig RGB-eufori eller mer inriktning på prestanda från tillverkarnas sida återstår att se men vi hoppas givetvis på att nya produkter kommer att presenteras.

Johan "MrGame" Laursen och Johan "Musmannen" Pettersson visar glada miner från Köln.
Johan “MrGame” Laursen och Johan “Musmannen” Pettersson visar glada miner från Köln.

Som flitiga spelare finns det givetvis egna personliga höjdpunkter att se fram emot.

– Mafia 3 ser ut att kunna erbjuda en läcker resa till en tid och plats som inte är vanlig i spelvärlden. Dishonored 2, Civilization 6, ReCore, Battlefield 1 är också intressanta titlar som kittlar. En av E3:s mest intressanta utannonseringar enligt  mig var Death Stranding av Hideo Kojima, och trailern som visades gav verkligen mersmak för mig. Givetvis hoppas jag att vi får se mer från denna PS4 exklusiva titel. Nu alltså! Jag är samtidigt lite tråkig, men jag är fortfarande väldigt svag för spelet Cuphead som kommer till Xbox One och Windows. Fantastisk läcker grafik med skruvade bossar och co-op gaming som ser ut att bli ett givet tillägg i spelbiblioteket, bekänner Johan “MrGame” Laursen.

– Battlefield 1 utan tvekan. Av de teasers som lanserats så är det BF1 som tilltalar mig mest personligen då det verkar bli galet intensivt och innehålla en hel del förändringar i game play och onlineläget. Finns det något roligare än att få ge sina polare riktigt mycket pisk i en bra FPS-titel?, infliker “musmannen”.

När vi avrundar med de generella känslorna för årets Gamescom-mässa är Johan Laursen snabbast och pricksäkrast i sina förväntningar.

– Mycket folk, glada människor och härlig stämning. Det blir nog en del väntande i köer för stt komma åt spelbara versioner av kommande topptitlar. Sen kommer det bli kul att se Musmannen försöka spela FPS på handkontroller!

Missa inte Nordichardwares videorapportering från Gamescom 2016 som kommer att hittas i vårt vanliga nyhetsflöde men även samlat på vår Gamescom-avdelning med mer information om spelmässan i Köln.Prisjakt_samarbete

NordicHardwares bevakning av Gamescom 2016 presenteras i samarbete med Prisjakt.se.

Fler artiklar från Gamescom 2016

Förhoppningar inför Gamescom
Vad ser du mest fram emot från Gamescom 2016?
Rubrik

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments