Nvidia har till synes bekräftat ryktena om kommande Geforce-enheter med en ny uppsättning åtgärder för att strypa prestandan när det kommer till brytning av kryptovalutor.

Nyligen började det ryktas om att Nvidia ämnar att uppdatera samtliga grafikprocessorer i RTX 30-serien förutom hos flaggskeppet RTX 3090. Dessa uppdaterade grafikprocessorer ska komma med nya åtgärder som ska sänka enheternas prestanda när det kommer till att bryta kryptovalutor. Detta efter att Nvidia själva trampat i klaveret genom att sprida en drivrutin som saknat den tidigare kryptoblockeringen som företaget introducerat.

Nu har detta rykta till synes bekräftats vara delvis sant. Detta från Nvidia själva och deras drivrutin Geforce 466.27. I listan över förändringar och nya egenskaper drivrutinen introducerar nämns bland annat en uppdatering till kryptostrypningen för RTX 3060.

Samma del av innehållsförteckningen till drivrutinen nämner även hur den kommer att vara obligatorisk för enheter som skeppas från och med mitten av maj månad. Huruvida detta kommer att gälla för andra enheter än just Geforce RTX 3060 återstår att se.

Enligt Videocardz kommer denna nya upplaga av RTX 3060 med ett nytt enhets-ID i form av 2504. Den uppdaterade grafikprocessorn sägs bära kodnamnet GA106-302 och fler grafikprocessorer med **2-namn sägs vara på väg. Dessa skulle då bli de som huseras i kryptostrypta upplagor av andra Ampere-baserade grafikkort. Huruvida det faktiskt kommer att komma uppdaterade varianter av resterande enheter i Ampere-familjen återstår dock att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments