Enligt produktspecifikationerna för en kommande bärbar dator från HP förbereder Nvidia lanseringen av grafikkretsen MX250 som kan komma att ta över stafettpinnen från dagens MX150.

Under en längre tid har Nvidia förlitat sig på grafikkretsen MX150 för grafikkraften hos relativt lågpresterande bärbara datorer. Företaget har sedan kretsens lansering även lanserat kraftfullare kretsar i form av deras “Max Q”-designer. Men MX150 har varit den Pascal-baserade kretsen som funnits tillgänglig för datorer utanför toppskiktet i snart två år.

Detta kan komma att ändras inom kort. Enligt en bild som detaljerar produktspecifikationerna för en kommande bärbar dator vid namn Zhan 66  Pro 14 G2 Notebook PC från HP verkar Nvidia förbereda en uppföljare till MX 150.

HP:s produktblad nämner inga ingående specifikationer för grafikkretsen bortsett från att den ackompanjeras av två gigabyte (GB) GDDR5 videominne. Det framgår dessvärre inte huruvida MX250 baseras på grafikarkitekturen Pascal eller på Nvidias senaste arkitektur Turing.

Dock hävdar hemsidan Videocardz att källor bekräftat för hemsidan att spår efter Turing-baserade grafikprocessorer TU107 och TU108 har hittats. Något som kan peka mot att Nvidia förbereder sig för att lansera Turing på bred front inom samtliga marknadssegment.

Exakt när Nvidia kan komma att officiellt avtäcka kommande Turing-baserade grafikkretsar och grafikkort går i dagsläget endast att spekulera kring. Däremot är teknikmässan CES 2019 som hålls mellan den 8 januari och 12 januari inte allt för långt borta. Något som får både Videocardz och Wccftech att spekulera i att vi kan komma att se Turing lanseras i annat än högpresterande diskreta grafikkort i samband med mässan. Med tanke på tidpunkten som HP:s produktblad dykt upp under. Detta är dock ingenting som bekräftats av Nvidia själva.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments