Gigabyte skickar “fake-RAM” tillsammans med sina DDR4-kits

50 procent RAM + 50 procent ljusriggar = 100 procent RGB

0

Tillverkaren Gigabyte Aorus ger sig in på marknaden för RAM-minnen och en unik lösning som tillverkaren hittat på är att skicka med “fake-RAM” tillsammans med kit beståendes av två moduler för optimal RGB-belysning.

Under Computex 2018 tog vi oss en titt på Gigabyte Aorus nya RAM-minnen. Likt många andra tillverkare handlar det om DDR4-minnesmoduler som utrustats med RGB-belysning.

Det unika med Gigabyte Aorus lösning är att man skickar med fyra moduler i paket som endast innehåller två RAM-stickor. Två av modulerna är däremot tomma skal med RGB-belysning som helt enkelt kopplas in i de två RAM-platser som blir över (om man inte använder sig av mITX-moderkort det vill säga).

Två av Gigabyte Aorus minnesmoduler där den övre är ett tomt skal med endast kretskortet för RGB-belysningen på insidan.

Detta ger ett mer enhetligt intryck av belysningen utan att kunder ska behöva lägga extra pengar på fyra minnesmoduler.

Den största nackdelen med Gigabyte Aorus lösning är däremot att dessa “fake”-moduler inte stöds av någon annan moderkortstillverkare. Detta innebär att den som vill använda sig av denna lösning är låst till Gigabytes moderkort.

När det kommer till de faktiskt tekniska specifikationerna ska det handla om minneskretsar från Samsung. Klockfrekvenserna ska ha satts till 3 200 megahertz (MHz) och bör gå att överklockas ytterligare.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments