Google och Asus andra generation av budgetsurfplattan Nexus 7 går från och med idag att förhandsboka hos flera svenska återförsäljare. Nexus 7 som kommer i både en mer slimmad design och med en uppgraderad högupplöst 7-tums skärm ska skeppas till kunder den 4:e oktober.

Den prisade Android-surfplattan Nexus 7 har fått sin efterträdare och trots samma namn som sin föregångare är det en hel del nyheter vi bjuds på. Själva surfplattan är cirka 2 millimeter tunnare än sin föregångare med en profil på 8,65 millimeter och Asus som tillverkar plattan har även skalat av 50 gram på dess vikt.

Skärmstorleken är fortfarande densamma på 7 tum men upplösningen har ökats rejält till 1 920 x 1 200 pixlar och en pixeltäthet på 323 pixlar per tum. Vi hittar även en 5-megapixels kamera baktill, stereohögtalare samt en standardversion av Android 4.3.

nexus7nya

Även processorkretsen har uppdaterats och nu hittar vi en Qualcomm Snapdragon S4 Pro som med fyra Krait-kärnor på 1,5 gigahertz driver den smidiga surfplattan. Utöver 2 gigabyte interminne kommer Nexus 7 att säljas med 16 eller 32 gigabyte lagringsminne samt en 32 gigabytes modell med integrerat 4G/LTE-modem.

Nya Nexus 7 går nu att förhandsboka hos flera svenska butiker och prislappen börjar på 2 290 kronor inklusive moms. Leveranser till konsumenter väntas ske den 4:e oktober i mån av tillgänglighet.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
10 Årtal sedan

Har nu kollat två säsonger av breaking bad på den och den är underbar att kolla teveserier på. Lätt att hålla i och riktigt ljusstark, kan lätt använda den utomhus.

Dock om jag ska vara negativ till något så kan jag tycka 7 är lite litet (och nära dagens telefoner), tror 8-8,5 tum hade varit ultimat.