Minnestillverkaren G.skill tar vara på den stora övergången från stationärt till mobilt genom att lansera sina entusiastminnen ur Ripjaws-serien även till SO-DIMM-format för huvudsakligen bärbara datorer, i paket upp till 16 gigabyte.

Det är inte minst den allt större skaran datorspelare med bärbara datorer som står som målgrupp när G.skill tillkännager en rad nya minnen för SO-DIMM. Minnena ska även vara väl lämpade för stationära datorer i små formfaktorer som använder sig av minnestypen.

Ripjaws SO-DIMM kommer finnas i 1 600 megahertz med 9-9-9-28-latenser respektive 1 866 megahertz med 10-10-10-32-latenser. Modulerna finns i paket om en eller två 4- respektive 8-gigabytesmoduler för totalt från 4 och upp till 16 gigabyte. Gemensamt för hela serien är att det rör sig om DDR3L-minne med en spänning på 1,35 volt, rekommenderade att köras tillsammans med Intel-processorer ur Ivy Bridge-familjen och framåt.

Som ytterligare försäljningsargument lovar G.skill att alla minnespaket är fabrikstestade för ökad stabilitet och pålitlighet samt ger alla moduler har livstidsgaranti. Modulerna bör finnas i handeln inom kort, men ännu saknas en rekommenderad prislapp.

Mer information finns på G.skills produktsida här.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Poontus
10 Årtal sedan

nice.

men ibland har man otur, jag köpte 1600MHz minnen till min Lenovo laptop, det fungerade klockrent i några månader, men sen så släppte dom en BIOS uppdatering där dom begränsade hastigheten till 1333MHz, så det vart pengarna i sjön.