Vi testar tre av marknadens absolut snabbaste 1080 Ti-grafikkort från Asus, MSI och Aorus. Vilket kort ska du välja för gaming i 4K eller VR?

Den här artikeln är en del av Svenska Grafikkortsguiden, Sveriges största löpande test av grafikkort och din hub på Nordichardware för allt material som har med grafikkort att göra. Där hittar du alltid våra senaste produktrekommendationer, tester, nyheter och marknadsanalyser.

Geforce GTX 1080 Ti är som de flesta redan vet det i särklass kraftfullaste grafikkortet för datorkonsumenter idag. Sedan vi testade referensmodellen av Nvidias nya flaggskepp, GTX 1080 Ti Founders Edition, har det dock hänt en del. Nvidia lyfte nyligen på skynket för superentusiastkortet Titan Xp, ett grafikkort som ytterligare höjer prestandaribban på grafikkortsmarknaden. Till skillnad från Titan X och GTX 1080 Ti får Xp en fullt upplåst GP102-GPU med fler Cuda-kärnor och en högre minnesbandbredd.

GTX 1080 Ti partner > Nvidia Titan Xp?

Medan GTX 1080 Ti-konsumenter inte kan skryta om att sitta på det kraftfullaste grafikkortet på marknaden finns det föga orsak till besvikelse. Nvidia säljer Titan Xp för en hutlös prislapp och använder sig av samma Founders Edition-kylare som på referenskortet av GTX 1080 Ti. En kylare som gjorde att grafikkortet missade en utmärkelse i Nordichardwares test tidigare i mars.

Idag är det fokus på tre grafikkort som inte har något som helst problem med kylning. Nu börjar nämligen Geforce GTX 1080 Ti dyka upp i butiker även i skräddarsydd kostym. Det betyder kortfattat extra påkostade kretskort och inte minst riktigt maffiga grafikkortskylare samt uppskruvade klockfrekvenser.

Medan Titan Xp är det snabbaste kortet på pappret kan vi redan utan att ha testat Nvidias nya värstingkort konstatera att det inte är ett klockrent val för spelare.

Nvidias GP102 GPU inte bara mår bäst av, utan förtjänar, en riktigt kraftfull kylare och ett påkostat kretskort. Grafikkortstillverkarna Asus, Aorus och MSI är några av de som är snabbast ute med sina egna lösningar och det är dags att undersöka vem som bäst lyckats tämja GTX 1080 Ti.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments