Intel Quicksync är en imponerande teknik för kodning och omkodning av video. Med hjälp av en dedikerad logik i Intels Core-processorer kan Quicksync radikalt korta ned omkodningstiden av videoklipp. Lagom till lanseringen av Haswell kommer nu ett officiellt stöd för tekniken i open source-applikationen Handbrake.

Intels Quicksync-teknik har tidigare endast implementerats i licensierad mjukvara men med företagets senaste Media SDK öppnar man nu även upp för mjukvara baserad på öppen källkod. Detta är givetvis mycket goda nyheter för de som använder sig av videoomkodningsprogram baserade på öppen källkod och redan nu kan Intel bekräfta att det populära Handbrake kommer att stödja Quicksync.

IMG_8420

Under sin presskonferens i San Francisco bjöd Intel in utvecklare från Handbrake som gav en snabb demonstration av att tekniken faktiskt redan fungerar. Samtidigt som man poängterade att det finns arbete kvar att göra innan stödet är redo att rullas ut i den publika versionen av Handbrake.

Utan att prata om några specifika prestandauppgifter lovade representanter Handbrake mycket hög omkodningshastighet i paritet med andra licensierade mjukvaror och långt snabbare än realtidsomkodning.

IMG_8429

Intel ville som väntat inte svara på ifall Haswells implementering av Quicksync kommer att ge bättre resultat än de versioner av tekniken som hittas i Sandy Bridge och Ivy Bridge. Det är något man troligtivs kommer göra ett större nummer av under lanseringen av sin nya processorplattform i början på juni.


Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
11 Årtal sedan

Tycker att det verkar konstigt att om man bromsar så går det snabbare.
har nog med elektronerna att göra de små rackarna som man inte kan se.

Väntat men bra för de som sysslar med hemfilm.

eriohm
11 Årtal sedan

perfekt!