HTC har nu bekräftat de rykten som cirkulerat de senaste månaderna om en extremt högupplöst Android-telefon. HTC Droid DNA lanseras nu i USA tillsammans med operatören Verizon och den riktiga stjärnan är utan tvivel LCD-skärmen på 5 tum och en upplösning på 1 080 x 1 920 pixlar.

HTC Droid DNA lägger sig med andra ord i ett närmast nytt segment mellan de traditionella premiumtelefonerna på smartphonemarknaden och Samsung Galaxy Note. Bland premiumtelefonerna på både Android och Windows Phone-marknaden har vi hittills sett de flesta modeller runt 4,7 till 4,8 tum medan Galaxy Note och Note II höjt ribban till närmast surfplattsliknande 5,3 resp. 5,5 tum.

Droid DNA nöjer sig med 5 tum och har med en välgenomtänkt industridesign lyckats hålla sig både förhållandevis slimmad och lätt trots sin skärmstorlek. Telefonen mäter som mest 9,73 millimeter i profil men är mer eller mindre lika bred som sitt syskon HTC One X och endast 6,2 millimeter längre. Vikten på 142 gram är också imponerande om vi exempelvis jämför med Nokia Lumia 920 eller för den delen Galaxy Note II som båda ligger en bit över 180 gram.

htc-droid-dna-size-comparison-jpgBildkälla: Phonearena.com

Den stora 5 tums skärmen använder sig av en LCD-panel från Sharp som kallas Super LCD 3 och kommer med en full HD-upplösning på 1 080 x 1 920 pixlar – första gången i en smartphone. Detta ger ett pixelförhållande på 441 pixlar per tum och ska både i teori och pratik göra det omöjligt för männskliga ögat att urskilja några pixlar på skärmen.

För att driva den saftiga upplösningen har HTC tryckt in samma fyrkärniga Qualcomm Snapdragon S4 Pro processor som används i Asus Padfone 2 och LG Nexus 4. En klockfrekvens på 1,5 gigahertz, den kraftfulla grafikdelen Adreno 320 samt 2 gigabyte internminne rundar av prestandakomponenterna. Lagringsminnet är tyvärr begränsat till 16 gigabyte och utan MicroSD-plats är det allt som erbjuds. Batteriet i sin tur väger in på 2 020 milliwattimmar, något mindre än det batteri som hittat in i Galaxy S III och Nexus 4.

Baktill hittar vi en 8 megapixel kamera med autofokus, LED-blixt och kapacitet att spela in 1080p video vid 30 bilder per sekund. Troligtvis används här samma sensor som i HTC One X, en telefon som ger erkänt god fotokvalité.

Andra noterbara funktioner är stöd för 4G/LTE, en 2,55 volts hörlursförstärkare samt en spetsad version av Android 4.2 Jelly Bean med HTC:s eget Sense 4+ gränssnitt.

HTC Droid DNA börjar säljas i USA genom teleoperatören Verizon den 21 november. Om, när och i vilken form telefonen hittar till den europeiska marknaden är ännu oklart.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
8 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tobberian
11 Årtal sedan

MAO kan de egentligen tillverka 20″ skärmar på 8K (7680*4320) redan nu då. ugh! XD
(grund-substraten (felfria) kanske är ännu större… vad vet jag men inte är dom 5″ iaff).

11 Årtal sedan

Vad är nu vitsen att tillverka skärmar med högre ppi än ögat kan urskilja (ca 300 ppi)?

Jo, jag kan svara på min egen fråga, för att det säljer, lite som att trycka in på tok för mycket minne i ett budget-grafikkort.

Abbe K
11 Årtal sedan

[quote name=”WIRN”]Vad är nu vitsen att tillverka skärmar med högre ppi än ögat kan urskilja (ca 300 ppi)?

Jo, jag kan svara på min egen fråga, för att det säljer, lite som att trycka in på tok för mycket minne i ett budget-grafikkort.[/quote]

Kan man anta att du har en pålitlig källa som stödjer ditt påstående?

Desto
Desto
11 Årtal sedan

Wow…det var ett tag sen jag under så kort så tid snabbt fick en stark “vill ha” känsla som några meningar senare sjönk till till ett “öööh…jaha…nähe”
Ynka 16 gig lagring som ej kan byggas ut?! Hur tänker de egentligen….att man ständigt har tillgång till wifi eller molnet med gränslös 4g hastighet överallt?? Känns lite som en onödig chansning med tanke på allt annat de stoppat i, och att HTC verkligen skulle behöva en “killer phone” just nu.

johan123456799876543
johan123456799876543
11 Årtal sedan

[quote name=”Desto”]Wow…det var ett tag sen jag under så kort så tid snabbt fick en stark “vill ha” känsla som några meningar senare sjönk till till ett “öööh…jaha…nähe” Ynka 16 gig lagring som ej kan byggas ut?! Hur tänker de egentligen….att man ständigt har tillgång till wifi eller molnet med gränslös 4g hastighet överallt?? Känns lite som en onödig chansning med tanke på allt annat de stoppat i, och att HTC verkligen skulle behöva en “killer phone” just nu.[/quote] Lär ju komma en 32gig precis som på one x där man inte har minneskort. Kanske om vi har tur börjar… Läs hela »

Retur
11 Årtal sedan

Uppgörelsen med Apple var ett smart drag.
Nu öppnas möjligheten för att göra snygg och ren design 😉

mcnaldo
11 Årtal sedan

Droid är en modellbeteckning som Motorola använt under ganska lång tid och har bränt en hel del krut på att marknadsföra (i USA). Har Google bestämt sig för att använda Droid på liknande sätt som Nexus?

kullagulla
kullagulla
11 Årtal sedan

Därför att det är the Apples Distortion field som trummat ut 300dpi som ögats gräns. egentligen ligger den runt 900dpi på någon med perfekt syn. Båda värdena gäller på armlängds avstånd, vilket så klart spelar in.

Get the facts, not the field.