HTC har nu lanserat Vive Tracker som är en fristående spårningsenhet för VR-headsetet HTC Vive.

Tidigare i år tog vi oss en titt på vad HTC har planerat för sitt VR-headset “Vive”. Nu lanserar man den fristående spårningsenheten kallad Vive Tracker.

Spårningsenheten ska låta Vive-användare att använda olika tillbehör som kontroller i kompatibla spel. Vid lanseringen så finns det inget direkt överflöd av olika typer av tillbehör. Men en slags ljuspistol som påminner som Nintendos gamla retro-kontroll, och ett slags tennisracket för sportspel finns tillgängligt.

Kan fästas på diverse enheter

Spårningsenheten ska även gå att fästa på en DSLR-kamera och sedan användas i så kallade “förstärkt verklighet”-sammanhang.

Ljuspistolen går under namnet Hyper Blaster och vid skrivande stund så är det sex olika speltitlar som kommer att fungera ihop med denna. Dock har HTC klargjort att fler titlar kommer att tillkomma.

Andra aktörer än HTC kommer att kunna utveckla tillbehör ämnade att användas tillsammans med Vive Tracker. Hyper Blaster är till exempel framtagen av företaget Hyperkin. Ett annat exemplar är “PP Gun” som också är ett vapen-liknande tillbehör som försökte lämna startbanan via en Indiegogo-kampanj som dessvärre inte var speciellt framgångsrik.

Men nu när HTC officiellt har lanserat den nya spårningsenheten så kan vi komma att se fler tillbehör i alla former och storlekar komma ut. Det återstår allt se helt enkelt.

HTC:s nya spårningsenhet har en pris på cirka 1 000 kronor. Det kommer även att finnas paketerbjudanden tillgängliga som innefattar till exempel en Hyper Blaster tillsammans med en Vive Tracker och ett kompatibelt spel för cirka 1 500 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments