Kinesiska mobiltelefonstillverkaren Huawei fortsätter sin satsning på premiumsegmentet och under CES presenterade man sitt nya flaggskepp, Ascend D2. En telefon vars 5 tum stora LCD-skärm med FullHD-upplösning är huvudnumret men som även bjuder på andra godsaker.

Ascend D2 utrustas med en fyrkärnig Hi-silicon K3V2 processor som med en klockfrekvens på 1,5 gigahertz ska ge telefonen bra med tryck även vid tung användning. Vi vet ganska lite om grafikdelen som används men även den är troligtvis utvecklad av Huawei och Hi-silicon.

I övrigt hittar vi 2 gigabyte interminne, 32 gigabyte lagringsminne samt en kamera på 13 megapixel. Andra specifikationer värda att nämna är stöd för Bluetooth 4.0 med A2DP samt HSDPA+ och hastigheter på upp itll 42 megabit per sekund.

Huawei Ascend D2 är en förhållandevis stor telefon och mäter 140 x 71 x 9,4 millimeter samt har en vikt på 170 gram. Men trots sin väl tilltagna skärm ligger telefonen ganska bra i handen tack vare ett följsamt designspråk.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
11 Årtal sedan

Är väldigt nyfiken på om strömförbrukningen på Huawei’s egna SOC verkligen är konkurrenskraftig. De har inte direkt varit i branschen särskilt länge med egna SOC’s.

Anders Lagerqvist
Anders Lagerqvist
11 Årtal sedan

Kommer det inte med någon pekpenna vara sig till Ascend D2 eller Ascend Mate? Likt den Samsung har med sin Note-serie?

Morkul
11 Årtal sedan

[quote name=”this”]Är väldigt nyfiken på om strömförbrukningen på Huawei’s egna SOC verkligen är konkurrenskraftig. De har inte direkt varit i branschen särskilt länge med egna SOC’s.[/quote]

För det första kommer skärmen stå för närmare 90% av energiförbrukningen, om inte mer en 90% så det fåtal watt som det skulle skilja på SoCn är minimal ändå.

Sedan har faktiskt HiSilicon Technologies trots allt hållit på några år. Kretsar för videoavkodning såg jag ifrån dem för dryga 5 år sedan och ARM SoC inte allt för långt efter det. Dock är det inte mycket av deras produkter som lämnar Kina.