Huawei Balong – “världens första kommersiella 5G-modem”

Nästa generations mobilnät blir mer och mer konkret

0

Under MWC 2018 visar Huawei upp Balong 5G01, marknadens första 5G-modem som uppfyller 3GPP:s 5G-krav och som ska vara redo för en konsumentlansering.

Nästa generations mobilnät, 5G, är ett hett ämne på MWC 2018 och fick även en hel del rampljus på Huaweis presskonferens i Barcelona. Just 5G har under flera år fått mycket utrymme som koncept på MWC, och har år efter år konkretiserats till vad som nu närmar sig en faktisk familj tekniker som kan lanseras på marknaden.

För att få kallas 5G kommersiellt ställer organisationen 3GPP ett flertal krav på såväl bandbredd som maximalt antal samtida användare. Under årets MWC avtäckte Huawei vad de menar är världens första kommersiella modem som uppfyller de kraven och som därför kan marknadsföras som ett “äkta” 5G-modem.

Klarar 6 GHz och millimetervågor

Modemet kallas Huawei Balong 5G01 och ska klara av två typer av 5G-överföringar: dels “vanliga” mobilöverföringar på under 6 gigahertz frekvens och dels för överföringar med millimetervågor. Huawei utlovar hastigheter upp till 2,7 gigabit per sekund, vilket dock givetvis är teoretiska hastigheter snarare än vad du kan vänta dig som en vanlig användare.

Vad som fortfarande saknas för en fullskalig 5G-lansering är infrastrukturen i mobilnätet, vilket kommer dröja ytterligare ett antal år för en skarp utrullning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments