Netgear presenterade vad man kallar den första helt trådlösa nätverkskameran för konsumentbruk på IFA2012. Netgear VueZone använder sig av små trådlösa nätverkskameror som med batteridrift kan fästas bokstavligt talat varsomhelst inom räckvidden av ditt WiFi-nätverk.

Netgear VueZone bygger på två grundkomponenter, en gateway som kopplas till din router och sedan trådlösa nätverkskameror som paras med din gateway. Netgear har valt att använda sig av en extremt energisnål nätverkslösning för sina minikameror och med två vanliga CR123-batterier – som bland annat används i digitalkameror – ska de få en batteritid på 6 månader vid vanlig användning. Vilket defineras som 5 minuters inspelande av video per dag. Tanken med VueZone är att kamerorna endast ska aktiveras vid rörelse, eller när man i realtid tittar på videoflödet genom produktens webbgränssnitt.

 

Netgear VueZone marknadsförs faktiskt inte som en traditionell övervakningslösning just på grund av att tekniken inte stödjer kontinuerlig inspelning av video. Utan ses istället som en lösning för att få; täta och regelbundna glimtar ur ditt liv från var som helst.

Netgear säljer ett flertal olika startpaket där instegsmodellen med en gatway och en rörelsekänslig kamera kostar motsvarande 1 400 kronor. När lösningen kommer ut på svenska marknaden är ännu oklart men det bör ske inom en ganska snar framtid.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments