Grafikkortstillverkaren Inno3D inleder veckan med två nya grafikkort av typen Nvidia GTX 780. Båda korten kommer med fabriksöverklockning och olika kylningslösningar, där det ena använder sig av företagets egen Herculez-kylare och det andra en vattenhybridkylare från Arctic.

Inno3D har byggt upp en bred arsenal med grafikkort ur såväl Nvidias GTX 600-serie som den färskare GTX 700-serien. Nu expanderar man ytterligare med två nya fabriksöverklockade GTX 780, båda under sitt Ichill-varumärke.

ichill1 ichill2

Först ut är en helt luftkyld variant kallad Ichill GTX 780 Herculez 3000 X3 Ultra, där Hercules 3000 X3 refererar till företagets egen luftkylare med samma namn. Den här modellen levereras med en klockfrekvens på 1 006 megahertz för grafikprocessorn med en boost upp till 1 046 megahertz tillsammans med en effektiv minnesfrekvens på 6 200 megahertz.

Den ännu lite mer påkostade modellen heter Ichill Black GTX 780 Accelero Hybrid som istället använder sig av Arctics hybridkylarlösning som kombinerar ett 120-millimeters vattenblock med en fläkt direkt på grafikkortet. Med den mer påkostade kylningen levereras kortet med en klockfrekvens på 1 020 megahertz med boost till 1 059 megahertz och en effektiv minnesfrekvens på 6 280 megahertz.

Enligt tillverkaren ska båda korten vara snabbare än GTX Titan direkt ur lådan, men om så är fallet får vi invänta tester för att veta med säkerhet. Korten bör vara tillgängliga inom kort men ingen prislapp har utannonserats.

Källa: Techpowerup


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
McKinley
10 Årtal sedan

Som inte GeForce GTX 780 räckte till för att springa cirklar runt AMDs toppmodell. Nu skall man även tillåta världens bästa grafikkort med redan världens bästa drivrutiner, göra kullerbyttor runt ett slaget offer.

Niabureth
10 Årtal sedan

Det är ju inte direkt konstigt att det kortet slår AMD’s varianter med tanke på hur många fler transistorer det sitter i en GK110 krets.
Skall bli kul att se vad 9000-serien från AMD har att erbjuda.