Intels kommande mobila uppsättning Atom-processorer ur Bay Trail-T-plattformen har nämnts i läckt intern information från Intel. Det är kinesiska VR-zone som varit i farten, och enligt dessa uppgifter får plattformen ett stundande lanseringsdatum den 11 september.

När konkurrenter som Qualcomm, Samsung och Nvidia pressar gränserna för prestandan i mobila processorer arbetar Intel vidare på att få ut sin Bay Trail-T-plattform. Efter att länge ha fått se på från läktaren när konkurrenterna tampats om marknadsandelar hoppas Intel kunna slå sig in på marknaden för surfplattor och smartphone med sina nya strömsnåla Atom-processorer.

baytrail

De kretsar som dykt upp i bilder som grävts fram av kinesiska VR-zone heter Z3740, Z3770, Z3740D och Z3770D, där processorerna med D-suffix hamnar något lägre i prisklass och får lite mildare specifikationer än de ordinarie kretsarna. Samtliga modeller har fyra kärnor tillverkade i 22 nanometer.

Med D-kretsarna följer enligt samma källor i det här fallet en ensam minneskanal med stöd för upp till 2 gigabyte LPDDR3-1067-minne med en bandbredd på 10,6 gigabyte per sekund. Klockfrekvensen specificeras till 1,8 gigahertz och kretsarna får ett SDP på 2,2 respektive 2,4 watt.

Kretsarna utan D-suffix har istället stöd för upp till 4 gigabyte DDR3L-RS-minne på upp till 1 333 megahertz och med en högre bandbredd på 17,1 gigabyte per sekund. Klockfrekvensen knuffas upp till 2,4 gigahertz. SDP hamnar på 2 watt, och inga kretsar har ännu fått något specificerat TDP-värde.

Samma kretsar bör även få en starkare grafikkrets, men exakt vilken det rör sig om framgår inte i något av fallen utöver att D-kretsarna får stöd för upp till 1920 x 1200 pixlar medan de två övriga sträcker sig till upp till 2560 x 1600 pixlar.

I och med att det rör sig om en läckor och rykten är det ännu för tidigt att ropa hej, men uppgifterna faller i linje med tidigare information och om 11 september stämmer som lanseringsdatum kommer vi inte behöva vänta allt för länge med att få veta huruvida de är korrekta eller ej.

Källa: VR-Zone via Fudzilla


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments