Intel fortsätter att släppa säkerhetsuppdateringar mot säkerhetshålet Spectre, denna gång är det arkitekturerna Broadwell och Haswell som står på tur.

Förra veckan släppte Intel en uppdatering för processorarkitekturerna Skylake, Kaby Lake och Coffee Lake som ska försöka stävja säkerhetshålet Spectre.

Medans de tre ovannämnda arkitekturerna fick sina uppdateringar påpekades det även att Intel jobbar hårt med att uppdatera sina tidigare processorgenerationer och nu har uppdateringarna för Broadwell och Haswell tagit sig ur teststadiet och är redo att börja skickas ut till användare.

För användare med processorer som hittills inte fått någon säkerhetsuppdatering för Spectre så har Intel ett dokument där man kan se hur långt utvecklingar av dessa uppdateringar för olika processorfamiljer har kommit.

I dokumentet kan man se att Spectre-uppdateringar för Sandy Bridge och Ivy Bridge fortfarande är i teststadiet och uppdateringar för Bloomfield, Clarksfield och Wolfsdale är listade som i planeringsstadiet.

Dessa säkerhetsuppdateringar skickas ut till användare i form av BIOS/UEFI-uppdateringar. Det är då upp till moderkortstillverkare att distribuera dessa, så användare som vill vara så säkra som möjligt bör hålla ett öga öppet på sin moderkortstillverkas hemsida.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments