Processortillverkaren Intel har nu bekräftat att man under årets andra halva kommer att introducera processorer som på hårdvarunivå omdesignats för att skyddas mot Spectre och Meltdown.

År 2018 fick en minst sagt obehaglig start när säkerhetshålen Spectre och Meltdown offentliggjordes. Problemen drabbar i olika grader processorer från både Intel, AMD och ARM, men det är den förstnämnda som drabbats hårdast.

Nu har Intel klargjort att tillverkaren fortsätter att aktivt utveckla mjukvaruuppdateringar som ska skydda mot Spectre variant 1. Tillverkaren kommer även att lansera processorer som på hårdvarunivå har byggts om för att skydda mot Spectre variant 2 samt Meltdown.

Intels Brian Krzanich nämner att tillverkaren nu har lanserat mjukvarulösningar i form av uppdaterad mikrokod som ska skydda alla Intel-processorer som lanserats under de senaste fem åren mot Variant 1.

Hårdvarulösningarna kommer att komma i form av en slags partitionering hos kommande processorer. Krzanich jämför detta med skyddande väggar som ska göra det svårare för utomstående aktörer att tränga sig in och få tillgång till information.

Hårdvaruändringarna kommer först att dyka upp i företagets kommande Xeon-processorer som går under kodnamnet Cascade Lake. Även den åttonde generationens Intel Core-processorer som ska börja skeppas under årets andra halva kommer att ha de skyddande väggarna. Dock nämns det inte vilken processorfamilj det faktiskt rör sig om för Core-processorerna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments