Kaby Lake, Intels finslipning av Skylake, har till slut kommit till stationära datorer. Vi har testat Intels två nya överklockningsvänliga flaggskepp.

Den här artikeln är en del av Svenska CPU-guiden, Sveriges största löpande test av processorer. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla CPU-tester och andra relaterade artiklar.

Sedan förra året tickar Intels klocka ur takt. Den tidigare lanseringsplanen har sedan länge varit tick-tock-modellen: ny arkitektur varannan lansering, och ny tillverkningsteknik varannan. Men då det blir allt svårare och mer tidskrävande att utveckla nya processnoder har Intel fått späda ut sina lanseringar och mellanlanda på “nästan” nya serier.

Det fick vi en försmak av redan 2014 då Intel lanserade “Devil’s Canyon”, en finslipad variant av Haswell med samma tillverkningsteknik och arkitektur, men med små förbättringar under huven och högre klockfrekvenser. Kaby Lake är en motsvarande uppdatering till Skylake, men med något fler nyheter än vad Devil’s Canyon förde till bordet.

På nästkommande sidor kommer vi kika närmare på vad som faktiskt är nytt i Kaby Lake-familjen, och granska två av de nya toppmodellerna i testlabbet.


OBS! I samband med den här artikeln har vi även uppdaterat vår testmetodik för processorer. Testsystemen är uppdaterade till Windows 10, och vi inkluderar numera även DirectX 12-tester. På grund av den uppdateringen kommer du inte heller hitta lika många referensprocessorer i diagrammen till det här testet som i våra föregående tester, för att vi helt enkelt inte har testat om de modellerna med den nya metodiken ännu. Alla dessa processorer kommer testas om under första kvartalet, och diagrammen kommer uppdateras löpande med nya referensvärden.

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
7 Årtal sedan

Ser ut som I7 4770 @3.5Ghz hänger med även detta året.

Anton Karmehed
Admin
7 Årtal sedan
Reply to  Dadde

Indeed Dadde! Det är lite tråkigt att se hur lite som faktiskt hänt prestandamässigt. Men tyvärr ganska väntat med tanke på att Intel inte har någon konkurrens att tala om, ännu… 🙂