Det vara bra tre månader sedan Sandy Bridge-E lanserades och krossade allt motstånd från företagets tidigare generation processorer. Uppföljaren, Ivy Bridge-E, är redan utskickad till partners för validering och testning däribland Apple.

Sandy Bridge-E lanserades i slutet på förra året, och kom med skyhög prestanda med sina sex kärnor. Detta var för konsumenter, men på den professionella/servermarknaden har Intel modeller med åtta kärnor på gång. Ivy Bridge-E kommer höja ribban ytterligare, då man ska ha tryckt in tio kärnor på en och samma krets samtidigt som man fått ned strömförbrukningen mot Sandy Bridge-E. Detta tack vare Intels nya 22nm-teknik med Tri-Gate-transistorer.

Nu rapporteras det att Apples nästa stora uppdatering av Mac Pro-serien, specifikt byggda som arbetsstationer kommer dröja ytterligare. Detta på grund av att Apple hoppar över Sandy Bridge-E och går direkt på Ivy Bridge-E, men även då hela serien sägs komma rustad med NVIDIA:s kommande Kepler-arkitektur. Så fram till dess kommer de fortsatt använda sexkärniga Gulftown och AMD-grafik. Apple ska enligt uppgifter redan ha testexemplar av Ivy Bridge-E hemma för test och validering, och det får ses som ett gott tecken att arkitekturen redan kunnat lämna Intels laboratorium.

Men ett stort frågetecken är Intels produktplaner som läckte ut under förra veckan. Här ser vi ingenting om Ivy Bridge-E, utan Sandy Bridge-E ska hålla sig kvar på den stationära sidan även till början av 2013. Historiskt sett är det inte ovanligt att Apple fått tillgång till produkter från Intel före alla andra, så detta kan vara fallet även den här gången. Det är för tidigt att uttala sig om någonting än, men av det vi vet än så länge ser det inte bra ut för entusiaster som har is i magen och väntar på Ivy Bridge-E.


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
12 Årtal sedan

Frågan är hur pålitlig källan är, verkar bara vara lösa rykten. Men samtidigt kan det även vara så att produktplanen inte är äkta också.