Trots oklara besked har vi fortfarande som bäst över en månad kvar att vänta på Intels nya processorserie Ivy Bridge, men allt fler läckor om specifikationer och prestanda hittar ut på nätet. Den här gången handlar det om att den kommande Core i7-3770K överklockats till 7.06 GHz.

Med Ivy Bridge har Intel flera paradnummer, bland annat trigate-transistorer för lägre strömförbrukning, och förbättrad grafikdel som väntas kunna konkurrera med AMD Llano. Men exakt hur väl denna typ av transistorer faktiskt påverkar prestandan hos processorerna har varit utelämnat åt läckor och rykten. Ett av de senaste på den fronten kommer från BSN*, som säger sig ha kommit över ett överklockningsresultat från en anonym källa.

Källan säger sig ha kommit över ett exemplar av Intel Core i7-3770K, flaggskeppet som ska ersätta nuvarande i7 2700K. Processorn har fyra kärnor med flertrådstekniken Hyper-threading, 4 x 256 KB L2 cache-minne och 8 MB delad L3 cache. Precis som föregångaren har den en klockfrekvens på 3.5GHz. Men till skillnad från föregångaren visar de tidiga överklockningsresultaten en uppnådd frekvens på 7.06 GHz, en ökning på strax över 100 procent.

7GHz_IvyBridge

Källan vars referens till resultatet är en validerad skärmdump från CPU-Z, uppger inte exakt vilken hårdvara som använts, men inställningarna som användes var en basfrekvens (BCLK) på 112.11MHz med en 63x multiplier och en spänning på 1.889V. Det sades först att processorn kyldes med torris, men detta har dementerats av överklockaren AndreYang som tros ligga bakom resultatet. Vi kan alltså utgå ifrån att det troligtvis handlar om flytande kväve.

Inga prestandasiffror bifogades med resultatet, men det råder få tvivel i nuläget om att Ivy Bridge kommer bjuda på formidabel prestanda. Om det här resultatet stämmer kommer överklockare verkligen ha någonting att bita i, nu hoppas vi bara att Ivy Bridge inte försenas allt för länge.


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Fantomen
12 Årtal sedan

Och hur högt kommer man med en 2700K under liknande förhållanden?

Mean Machine
Mean Machine
12 Årtal sedan

5.9GHz, en gång av 300, typ. Annars 5.5GHz eller så.

12 Årtal sedan

Är det någon som har någon info på typ när man kunde klocka X GHz på flytande kväve så tog det si och så många år innan man kunde klocka det med vatten/luft kylare?
Skulle vara kul om det fanns något samband, så att när man ser något sånt här kan man tänka “Om Y många år kan jag också”.

12 Årtal sedan

[quote name=”wargreymon”]Är det någon som har någon info på typ när man kunde klocka X GHz på flytande kväve så tog det si och så många år innan man kunde klocka det med vatten/luft kylare?Skulle vara kul om det fanns något samband, så att när man ser något sånt här kan man tänka “Om Y många år kan jag också”.[/quote][quote name=”wargreymon”]Är det någon som har någon info på typ när man kunde klocka X GHz på flytande kväve så tog det si och så många år innan man kunde klocka det med vatten/luft kylare?Skulle vara kul om det fanns något… Läs hela »

Calathea
12 Årtal sedan

Ivy blir verkligen något att se fram mot! Fast bilden i den här nyheten visar systemet som nyligen slog världsrekord i minnesfrekvens, dvs amd llano.