Thunderbolt har funnits på marknaden i över två år, och har fortfarande inte fått ett större genomslag, delvis för att de flesta Thunderbolt-tillbehör ligger i väldigt höga prisklasser. Intel vill väcka liv i intresset för sitt gränssnitt, och har nu visat upp flashminnen med tekniken.

Thunderbolt gick tidigare under utvecklingsnamnet Light Peak, och introducerades i konsumentdatorer i sin nuvarande form i februari 2011. Gränssnittet är tekniskt lovande för exempelvis dockningsstationer, då det kombinerar PCI Express-kanaler med ett video-gränssnitt, paketerat i en Mini Displayport-kontakt. Och medan flera produkter med gränssnittet har lanserats så har det inte fått något genomslag för konsumenter, till stor del på grund av den höga prislappen.

Intel verkar arbeta sig mot att göra gränssnittet mer tillgängligt för användarna, bland annat genom att uppmuntra till billigare tillbehör som tilltalar konsumenter snarare än bara entusiaster och professionella användare. På Computex i Taipei har man visat upp tidiga versioner av Thunderbolt-baserade flashminnen byggda kring en Sandisk-SSD som ska vara betydligt snabbare än såväl SATA 6 Gbps som USB 3.0.

Det är dock prototyper det rör sig om, och vi kan nog inte räkna med liknande minnen till en human prislapp inom kort, särskilt inte då Intel har en uppdatering till Thunderbolt-gränssnittet i antågande, kallat Thunderbolt 2. Det återstår också att se om den här typen av produkt kan väcka liv i gränssnittet.

Relaterade nyheter:


Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
-Tjalve-
-Tjalve-
11 Årtal sedan

Fränt! Jag vill ha en att testa!

_AnKaN_
11 Årtal sedan

Readyboost på riktigt!

Tidsdjuret
11 Årtal sedan

Thunderbolt, är det något MAC-datorerna använder?