Iomega har nu lanserat en ny mediaspelare på konsumentmarknaden och tillverkaren har bockat av de flesta punkter för att göra oss intresserade. Den nätverksanslutna mediaspelaren har plats för en 2TB intern hårddisk och använder sig av det populära gränssnittet Boxee, tillsammans med en så kallad QWERTY-fjärrkontroll med tangentbord på ena sidan.

Just det XBMC-baserade multimediagränssnittet Boxee har rönt stor uppmärksamhet det senaste året och inte minst genom dess användning i mediaspelaren Boxee Box som för närvarande är på besök i NordicHardwares testlabb. Att Iomega därför väljer detta system för sin nya mediaspelare är därmed inte allt för överraskande.

IomegaTVStorage_Keypad

Precis som PC-versionen av gränssnittet satsar på Iomegas Boxee-plattform på både lokalt lagrad media och strömmande material från Internet, utbudet är som vanlig beroende på land och lokala tjänster men med inbyggd trådlöst nätverk och stöd för 1080p uppspelning ska Iomega TV with Boxee vara väl föreberedd.

Iomega TV with Boxee är även en fullfjädrad nätverklagringslösning som innehåller operativsystemet LifeLine från EMC. Detta är en sammansättning applikationer med avancerade lagrings- och säkerhetstekniker för hemanvändare. Mjukvaran stöder både Windows, Mac och Linux. Iomegas nya mediecenterlösning lanseras i två versioner: Iomega TV with Boxee, som inte har någon inbyggd hårddisk, samt Iomega TV with Boxee + Storage, som har en hårddisk på antingen 1 TB eller 2 TB inbyggd för lagring.

Iomega TV with Boxee är utrustad med en Intel CE4100 CPU och har därmed snarlik hårdvara som Boxee Box från D-Link. Även den medföljande QWERTY-fjärrkontrollen har hämtat inspiration från Boxee Box, en klart positiv utveckling där vi bara saknar en muspekplatta på ovansidan av fjärrkontrollen.

Inkoppling till TV sker genom HDMI eller kompositvideo, samtidigt som extra hårddiskar kan kopplas in genom de två USB-portarna. Rekommenderade butikspriser (inkl. moms) är 2495 kr för Iomega TV with Boxee, 2995 kr för Iomega TV with Boxee + 1 TB Storage, samt 3395 kr för Iomega TV with Boxee + 2 TB Storage. Mediaspelarna ska finnas i butik under februari månad.

IomegaTV_Remote_Top

IomegaTV_Remote_Back

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments