Apple har länge ryktats planera en ny modell av surfplattan iPad där en ny högupplöst skärmpanel skulle vara huvudatraktionen. Nu säger nya rykten att företagets partners fortfarande kämpar med tillverkningen och att den “riktiga” iPad 3 inte anländer förrän i tredje kvartalet 2012.

Apple sägs istället lansera en uppdatering till iPad 2 någon gång i första kvartalet, troligtvis mars månad. Enligt källor till branschtidningen DigiTimes ska Apple själva inte se den nya uppgraderade surfplattan som en tredje generations iPad utan just som en uppgraderad modell av dagens iPad 2.

Bland nyheterna ska Apple lyckats skala av ytterligare millimeter på den redan tunna surfplattans profil och trots detta lyckats öka batteritiden. För att lyckas med detta konststycke skulle Apple troligtvis behöva effektivisera sin batteridesign, alternativt använda sig av strömsnålare skärmpanel eller processor. Men om ryktena stämmer lär vi inte få se någon högupplöst panel i mars när den nya surfplattan anländer, massproduktionen ska nämligen sättas igång redan innan årsskiftet. Något troligtvis varken Samsung eller LG är redo för när det gäller de nya 9,7 tums panelerna med 2 048 x 1 536 pixlars upplösning, åtminstone inte i de volymer Apple kräver.

Detta är inte första ryktena vi hör om en uppgraderad modell av iPad 2, men tidigare har man varit mer optimistisk med användandet av en högupplöst skärmpanel.

ipad2plus

Enligt samma källor ska Apple istället satsa på en iPad 3-lansering under tredje kvartalet 2012, vilket också skulle betyda att företaget bör kunna para den högupplösta skärmpanelen med den mycket kraftfulla systemprocessorn Apple A6. Vilken troligtvis kommer att använda sig av ARM:s nya Cortex-A15 arkitektur med 28nm eller 32nm tillverkningsteknik.

I vanlig ordning ska vi ta alla obekräftade rykten med en stor nypa salt, men att Apple inte stressar ut en ny iPad-modell låter ganska troligt med tanke på den fullkomliga dominans man har på marknaden än idag. Att spara det riktiga krutet till nästa höst när även Windows 8 väntas lanseras kan därmed låta som ett smart drag.

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
johnjensen
12 Årtal sedan

Förutom att man inte bara kan dra över filer till paddan och den inte stödjer Flash funkar den utmärkt. Suktar absolut inte efter en ny modell.