De senaste månaderna har vi sett många rykten, trovärdiga och mindre trovärdiga gällande den nya skärmen till iPad 3. Den nya rekordhöga upplösningen på 2 048 x 1 536 för en surfplatta bekräftas nu när en skärm hamnat i helt fel händer och satts under ett mikroskop.

Vi kunde så tidigt som augusti förra året rapportera om att iPad 3 troligtvis skulle få en ny skärm. Med en upplösning på 2 048 x 1 536 fördubblas antalet pixlar på bredden och höjden, vilket gör att de appar som idag är anpassade för iPad och iPad 2 (1 024 x 768) enkelt kan skalas upp till den högre upplösningen. På grund av det fyrdubblade antalet pixlar så har tillverkningen av skärmen varit en stor utmaning, vilket ska ha tvingat Apple att skjuta upp lanseringen till i år.

Nu har ryktessidan MacRumors fått tag på en 9,7-tumsskärm som ska vara märkt som reservdel för OEM:s till iPad 3. Vid första anblick ska den se ut närmast exakt som den skärm som hittas i iPad och iPad 2 men när sidan tog det under mikroskop kunde de bekräfta att pixeltätheten var mycket högre.

ipad_2_ipad_3_pixels

På samma yta som vi det får plats fyra pixlar (2×2) på en iPad 2-skärm, huserar den i iPad 3, sexton (4×4). Det här bekräftar att skärmen får en rekordhög upplösning för surfplattor, som överstiger det vi ser i bärbara datorer och även majoriteten stationära system. Förutom ny skärm, så ska surfplattan drivas av en ny systemprocessor. Specifikationerna för processorn som hittills kallats Apple A6 är ännu oklara, men vi bör i alla fall kunna vänta oss stöd för LTE/4G. iPad 3 ska vara i massproduktion och väntas avtäckas av den 7:e mars, och vi väntar oss att försäljning ska påbörja samma månad.

Vi vet att både Acer och ASUS har surfplattor på gång med en något lägre upplösning på 1 920 x 1 200. Nu hoppas vi på att andra tillverkare tar skärmar med hög pixeldensitet till sina surfplattor men även att den här utvecklingen smittar av sig på datorn. När surfplattor med ~10-tumsskärm har sådana upplösningar, börjar det bli dags att gå från 1 920 x 1 080 för stationära datorer, och det infernaliska 1 366 x 768 för bärbara datorer som varit standard i allt för många år.


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
IcedEarth
12 Årtal sedan

Angående A6, vi kanske får använda oss av namnet A5X istället.

[url]http://9to5mac.com/2012/02/19/photo-shows-that-apple-may-have-prototyped-ipad-3-with-a5x-processor-last-year/[/url]

Anton Karmehed
Admin
12 Årtal sedan

Det skulle stämma ganska bra överrens med det vi spekulerade om i tidigare nyheter, att det bör vara närmast uteslutet att Apple A6 ska lanseras med iPad 3, eller rättare sagt en fyrkärnig Cortex-A15 baserad processor. Vad Apple döper den till är ju svårare att sia om, men det bör “bara” vara en uppdaterad version av dagens systemprocessor som 9to5macs information också antyder.

IcedEarth
12 Årtal sedan

Mer info dyker upp, Samsung verkar fortfarande leverera displayer till Apple.

[url]http://9to5mac.com/2012/02/19/possible-photos-of-ipad-3-retina-display-production-samsung-displays-sighted/[/url]