Någonting vi knappast kan säga händer ofta är att marknadsanalytiker tvingas sänka förväntningarna på antalet sålda Apple-produkter. Men efterfrågan på Amazon Kindle Fire har varit minst sagt hög sedan lansering och har börjat gnaga sig in på Apples försäljningssiffror.

Medan Apple fortfarande regerar på surfplattsmarknaden är det inte längre några tvivel om att Kindle Fire slagit ett hårdare slag mot företaget än först väntat. Kindle Fire är en 7-tums surfplatta med en tungt modifierad version av Android 2.3 Gingerbread, och bra specifikationer till ett lågpris på 199 dollar. Amazon kan erbjuda en surfplatta till det priset då de säljer den under produktionskostnad, och tar igen det i försäljningen av deras appar och tjänster.

Apple iPad och iPad 2 ligger båda på 9,7-tum, och det var ingen som väntade sig att Kindle Fire skulle få det stora genomslag den fått. Marknadsanalytiker hade först förutspått 16 miljoner sålda iPads under årets sista kvartal, en siffra man nu fått sänka till 13 miljoner. Kindle Fire väntas ha sålt runt 4 till 5 miljoner under julsäsongen, vilket inte kan ses som något annat än imponerande då det är Amazons första försök att erbjuda en fullfjädrad surfplatta.

Kindle_Fire_iPad

2012 ser ut att bli året då surfplattorna kommer att slå igenom på riktigt – troligtvis för att de börjar komma ned tillräckligt i pris. Man hade tidigare förutspått en försäljning av 54 miljoner iPads under nästa år, en siffra man nu sänkt till 49 miljoner detta trots att surfplattsmarknaden överlag väntas växa under nästa år. Apple kommer att förbli en stor aktör inom detta segment, men det här är ett bevis att allt som krävs är rätt produkt till rätt pris någonting Amazon lyckats med.

Källa: Forbes


Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Mean Machine
Mean Machine
12 Årtal sedan

Ge det någon månad så är surfplattan lika död som netbooken, ska ni se.

Mean Machine
Mean Machine
12 Årtal sedan

Netbooken var en modegrej, något folk köpte utan att veta varför. Vad är en surfplatta?
Dessutom tycker jag mig se en del likheter i prisläget.