Tidigare den här månaden utannonserade Google att nästa version av det mobila operativsystemet Android var på väg, med versionsnumret 4.4 och smeknamnet Kitkat. Det har varit ont om detaljer, men nu har bilder på vad som påstås vara Kitkats gränssnitt läckt ut på internet.

Med sitt nya smeknamn förväntas nästa version av Android medföra något större förändringar än tidigare, men exakt vad vi har att vänta hålls fortfarande hemligt av Google. Nu har sidan 9to5google släppt bilder som sägs vara det nya grafiska gränssnittet till Android 4.4 Kitkat, där vi tycker oss se en övergång till ett något plattare och mer minimalt utseende.

kitkat_messages kitkat_dialer

Vi får bland annat se telefonapplikationen och meddelandeapplikationen som båda två fått en ljusare design. Det rör sig som sagt om stillbilder, så vi har inte fått se vidare mycket av någon förändring i funktionalitet. Ikonerna på startskärmen och i dockan är plattare, och meddelandeapplikationen har fått en ny ikon.

Aktivitetsfältet i skärmens överkant tycks ändra färg utefter applikationen som används och dess ikoner ser ut att ha fått en grå design.

Kitkat_about kitkat_home

Innan vi får se ett officiellt uttalande från Google om designen och funktionaliteten i operativsystemet kan vi dock inte verifiera bilderna, och de bör tas med en stor nypa salt. Operativsystemet ryktas debutera med Googles nya referenstelefon Nexus 5, som förväntas tillverkas av LG och utannonseras den 12 oktober tillsammans med en nya 10-tums surfplatta, Nexus 10.

Vi inväntar spänt oktober månad för att få se om dessa rykten och läckor är träffsäkra och om Google har ytterligare äss i rockärmen.

Källa: 9to5google via Technobuffalo


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments