I kölvattnet av Microsofts kovändning angående utlåning av spel på nya generationens spelkonsol Xbox One kommer nu nya uppgifter i samma ämne. I en betaversion av Valves Steam-klient sägs det finnas kod som indikerar att användare i framtiden kommer att kunna låna och låna ut spel till bekanta.

Upplägget på Steam sägs påminna det ursprungliga system Microsoft planerade för Xbox One där digitala spelkopior skulle kunna delas ett begränsat antal gånger till bekanta. I den kod som analyserats har man bland annat hittat flera meddelande som skulle kunna dyka upp hos användare som lånat eller lånat ut spel över Steam.

Meddelande til spelaren som lånat ut sitt spel kan lyda på följande vis: “Just so you know, your games are currently in use by [name of borrower]. Playing now will send [borrower] a notice that it’s time to quit” 

Medan spelaren som lånat spelet samtidigt får följande meddelande: “This shared game is currently unavailable. Please try again later or buy this game for your own library.” 

Steam har med sin helt digitala distribution av spel aldrig haft en liknande funktion och har ofta istället satsat på generellt slagkraftiga priser och inte minst stora och omfattande priskampanjer.

När och om Valve kommer att aktivera sin utlåningstjänst på Steam är oklart men det skulle vara ytterligare ett vapen för att hålla spelare kvar i Steam-portalen istället för att hoppa över till den nya generationens spelkonsoler.

Relaterade nyheter:


Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Poontus
10 Årtal sedan

interessant.
undrar om folk då kommer bara spela den lånade kopian eller om det blir i stor utsträckning att man köper sig en egen kopia.

kan ju kanske vara ett bra sätt att prova på nya spel som man annars inte hade testat

10 Årtal sedan

Detta börjar bli på tiden.
Antagligen måste dom klämma åt sättet man “lånar ut spel” i nuvarande form.

Med mina vänner brukar det bli så att vi installerar spelet på datorn i fråga och använder offilne mode för att spela ostört oavsett om ordinarie är inne på sitt konto! 8)