Inspirerad av datorn Snowblind från Ibuypower tog en flitig moddare och byggde sin egen sidopanel bestående av en LCD-panel istället för akrylfönster.

Snowblind från Ibuypower är en förmonterad dator med en LCD-skärm som fönster på ena sidopanelen, vilket låter användaren sätta en egen prägel på sin dator. Det är en påkostad lösning, men det är även fullt möjligt att bygga en egen version av samma koncept.

Moddaren Joshua Dennis från Pixel Six Designs tog inspiration från Snowblind för att bygga in en 16 tum stor USB-driven datorskärm från AOC i sitt chassi. Dennis monterade ner skärmens plastskal och panelen på en bit akryl som sedan sattes fast över hålet i sidopanelen.

LCD-sidopanel från en AOC-skärm

Detta gav Joshua ett sidofönster som är en genomskinlig datorskärm. Datorn känner sedan igen projektet som en vanlig datorskärm. Det låter Joshua visa i princip vad som helst på sidan av chassit. I en video kan vi till exempel se hur han använder CAM-mjukvaran från NZXT för att visa systemets temperaturer och fläkthastigheter.

En datorskärm kräver dock en hel del belysning för att ge en klar bild. Joshua har fäst två stycken LED-slingor på insidan av sin panel. Även sex stycken LED-slingor till finns att hitta inuti datorn. Detta gör att det är möjligt att se vad som visas på skärmen, men det betyder också att man nästan behöver solglasögon varje gång datorn öppnas.

Insidan av det moddade chassit med delvis av dess ljusrigg synlig.

Utöver den kraftfulla belysningen har Joshua även börjat nästa del av sitt projekt som är att måla så många komponenter i sin dator som möjligt i vit färg. Detta ska ge en bättre bakgrund för att öka synligheten på skärmen. Men det är även en relativt komplicerad process i många fall och även något som oftast ger dig problem med garantin på produkter som du väljer att måla.

I vilket fall som helst så är detta ett riktigt coolt projekt och vi hoppas att vi inom snar framtid får se en med djupgående video om byggprocessen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments