Ett litet kärnkraftverk driver Lenovo Ideaphone K900, Lenovos svar på premiumtelefoner. Kärnkraftverket stavas Intel Atom och har två processorkärnor på 2 gigahertz i ett riktigt slimmat chassi, bara 6,9 millimeter i profil. Skärmen har en pixeldensitet på 400 ppi med full hd upplösning och 5,5 tum.

Materialet består av polykarbonat och metall och har efter första anblick en både snygg och stilren design. Övriga specifikationer är en 13 megapixel kamera med 8 graders vidvinkel fram och operativsystemet är Android 4.1 vid lanseringen som sker i Kina i april. Android 4.2 ska enligt uppgift från Lenovo dyka upp kort därefter.

Tyvärr är Lenovo fortfarande ganska fåordiga kring sin nya Atom-lur men trenden med stora skärmar verkar fortsätta och vi ser fram emot att se mer av Intel i smartphonesegmentet.


Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
11 Årtal sedan

Ser ut som en vettig telefon, ska bli kul att se vad den går för i följande recensioner. Skulle nog inte föredra denna då den ser att ha väldigt skarpa kanter, blir inte så skönt i fickan.

Apanap
Apanap
11 Årtal sedan

Någon har ju patenterat rundade hörn 😉

dlq84
11 Årtal sedan

Seriöst. Ert sammarbete med IDG har förstört er rubriksättning..

Jarl Hedberg
Jarl Hedberg
10 Årtal sedan

AHH! Vill ha en nukleärdriven lur som är laddad för åtskilliga års drift, men det lär nog dröja i ett land med forskningsförbud där jag inte ens kan välja enbart kärnkraft hos nån enda elleverantör.